In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Rode Wijn en Chocolade Cupcakes met Roomkaas Frosting

Rode Wijn en Chocolade Cupcakes met Roomkaas Frosting

Bijgewerkt op

Red, red wine...Goes to my head. Deze rode wijn zal je niet naar het hoofd stijgen!
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

0 minuten

24 Cupcakes

Verras mama op Moederdag met deze heerlijke chocolade cupcakes en een vleugje van haar favioriete rode wijn, versierd met een mooie swirl roomkaas frosting

Wat heb je nodig om Rode Wijn en Chocolade Cupcakes met Roomkaas Frosting te maken?

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 1/2 cup Cacaopoeder
  • 140 gram Bakvaste chocolade druppels
  • 1/2 cup Kokend water (125 ml)
  • 225 gram Boter (op kamertemperatuur)
  • 11/2 cup Kristalsuiker (300 gram)
  • 4 Eieren (maat L)
  • 1 1/2 tl Bakpoeder
  • 1 tl Zout
  • 3/4 cup Rode wijn (187,5 ml - droog of medium)

Voor de frosting

Voor de decoratie

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Rode Wijn en Chocolade Cupcakes met Roomkaas Frosting?

  • Rode wijn cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elke vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Stop de chocolade chips en de cacaopoeder in de hittebestendige schaal en giet hier het kokende water bij.

      Roer het geheel met de garde tot de chocolade volledig is gesmolten.

      Mix in de mengkom de boter en suiker op een gemiddelde snelheid tot een lichte en romige massa.

      Voeg vervolgens een voor een de eieren al mixend toe, waarbij je het volgende ei toevoegt zodra het vorige ei volledig opgenomen is door de botermassa.

      Zeef in de andere mengkom de bloem, bakpoeder en zout.

      Voeg het bloem-mengsel al mixend geleidelijk toe aan de boter massa, totdat alle net gemengd is.

      Voeg nu al roerend met de garde een beetje van de chocolade om en om met een beetje van de rode wijn toe aan het beslag.

      Net zolang tot alles goed vermengd is.

      Verdeel met de ijslepel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes gaar in ongeveer 20 minuten.

      Laat de cupcakes afkoelen op het rooster.

       
  • Roomkaas frosting maken

    1. Mix de boter en het zout tot de boter licht en romig is geworden.

      Voeg vervolgend de roomkaas toe en blijf het geheel mixen tot het een romige massa.

      Voeg nu al mixend een halve cup poedersuiker per keer toe, waarbij je met de siliconen spatel tijdens het mixen goed langs de bodem en langs de randen van de mengkom schraapt om alle ingrediƫnten goed te mengen.

      Voeg van de 2 1/2 tot 3 cups poedersuiker net zoveel toe tot de frosting de juiste dikte en zachtheid heeft!

       
  • Cupcakes versieren

    1. Vul de spuitzak met de frosting en voorzie elke cupcake van een mooie toef roomkaas frosting

      Als finishing touch strooi je wat rode suiker over de frosting.

       

Geef een reactie