Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Boston Pudding Cupcakes

Pudding Cupcakes

Bijgewerkt op

Rechtstreeks uit Boston Massachusetts!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

180 minuten

30 Cupcakes

Rechtstreeks uit Boston Massachusetts! De Boston cream pie cupcake

Wat heb je nodig om Pudding Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Vulling

Topping

Materialen

Cupcakes

Vulling

Topping

  • Steelpannetje
  • Garde

Hoe maak je Pudding Cupcakes?

  • Basis cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en vet het muffinblik in, strooi wat bloem in de ingevette vakje van het muffinblik, houdt het blik vervolgens ondersteboven boven de gootsteen zodat het overtollige bloem uit het muffinblik kan.

      Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.

      Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn mix je de melk erbij.1.

      Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.

      Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.

      Vul het muffinblik tot de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 25 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • De Boston Cream Cupcake

    1. Mix de instant vanille puddingpoeder met de melk en het vanille extract samen tot een stevige pudding.

      Snij de cupcakes doormidden en besmeer het onderste deel van de cupcakes met de vanille-vanille pudding.

      Dit mag best een dikke laag zijn, zet ze vervolgens in de koelkast.
      Zet de bovenkanten van de cupcakes ook in de koelkast, (niet op de onderkant!)

      Verwarm de banketsbakkersroom in het steelpannetje, blijven roeren,zodra de banketbakkersroom begint te koken zet je de hittebron uit en voeg je de gehakte chocolade toe. door de hitte zal de chocolade gaan smelten.

      Roer de chocoroom goed door, zodra deze behoorlijk afgekoeld is, haal je alle cupcake delen weer uit de koeling.

      Doop de bovenste helften van de cupcakes met de bolle kant goed in de chocoroom.

      Laat de chocoroom even iets uitlekken en zet dan voorzichtig de bovenkanten weer op de met pudding besmeerde onderkanten.

      Zet de cupcakes nu een uur in de koelkast zodat de chocoroom kan uitharden.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Onbekend

2 reacties op “Pudding Cupcakes”

  1. eva zegt:

    voor hoeveel cupcakes is dit recept?

Geef een reactie