Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Pistachio Cupcakes

Pistache Cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijke cupcakes met een zoete en hartige bite!
Dit recept delen:
Pinterest

60 minuten

25 minuten

120 minuten

24 Cupcakes

Wat heb je nodig om Pistache Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Pistache cupcakes

Pistache frosting

  • 1 1/4 cup Zure room (302.5 gram)
  • 3/4 cup Ongezoute pistache nootjes (128 gram)
  • 1/2 cup Suiker (100 gram)
  • 4 Ei-gelen (maat L)
  • 2 el Bloem
  • Vanille smaaksmaker
  • 1 cup Ongezouten zachte roomboter (226 gram)

Decoratie

Materialen

Cupcakes

Botercreme

  • Steelpannetje met deksel
  • Dekschaal
  • Mixer
  • Keukenmachine met hak element
  • Pollepel

Decoratie

Hoe maak je Pistache Cupcakes?

  • Cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het cupcakeblik een papieren caisses.

      Zeef  het cakemeel, bakpoeder en zout door elkaar.

      Klop met de garde in een ander kom de eiwitten en de zure room door elkaar.

      Mix op een gemiddelde snelheid de boter en suiker tot een licht en luchtige massa.

      Voeg de beide extracten toe en mix dit stevig door de luchtige boter.

      Voeg nu om en om al mixend op de laagste snelheid  in drie keer de natte en en in drie keer de droge ingrediënten toe aan de suiker-boter.

      Stop met mixen zodra de laatste meelsliert verdwenen is.

      Voeg al roerend met de pollepel de gemalen pistachenootje en de groene voedselkleurstof toe.

      Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes (2/3 vol) en bak de cupcakes gaar en goud bruin in ongeveer 25 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste 10 minuten in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Klik hier voor het recept van de pistache botercreme.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Schep een klein gedeelte van de botercreme in het extra schaaltje en kleur dit beetje botercreme licht roze.

      Schep de roze botercreme vervolgens in een wegwerp spuitzak en knip een klein puntje van de spuitzak af.

      Steek het vulspuitmondje in de spuitzak en vul de spuitzak met de witte botercreme.

      Vul vervolgens elke cupcake met heerlijke pistache botercreme.

      Trek vervolgens al spuitend het vulmondje uit de cupcake en smeer over de cupcake een dunne en gladde laag botercreme.

      Deel het witte fondant in twee gelijke delen en kleur één deel licht blauw.
      neem een klein stukje van het overgebleven witte fondant en kleur dit zacht groen.

      Rol alle drie de kleuren (wit, roze en licht blauw) fondant uit tot een dikte van ongeveer 3 à 4 mm en druk uit elke kleur 8 rondjes.

      Bekleed elke cupcake met een fondant rondje.

      Rol het stukje groene fondant uit tot een dikte van 3 à 4 mm en snij hier kleine hartjes uit.

      Snij uit het restant van het uitgerolde roze fondant dunne strookjes met een lengte van 7 cm en een breedte van bijna een halve centimeter.

      Rol de roze strookje vervolgens op, zodat er kleine roosjes ontstaan.

      Versier de bekleedde cupcakes met een paar roze roosjes en groene blaadjes, als finishing touch kun je het fondant nog versieren met botercreme stippels en strepen.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Naomi

5 reacties op “Pistache Cupcakes”

  1. Mer zegt:

    Wil ik echt een keer uitproberen!!

  2. Marieke zegt:

    het kost heel veel om aan te schaffen maar je hebt een heeeeeeeeeeeeerlijk resultaat. wat heb ik er van genoten.

  3. Petra zegt:

    Hoi, ik wil erg graag deze cupcakes maken maar ben nog een beginner en heb dus veel behoefte aan een uitgebreid recept. Want bv hoe maak je die witte krulletjes rond het randje ? En wanneer zijn de artikelen die nu op zijn weer voorradig ?

    • Hallo Petra,

      Die witte krulletjes zijn gespoten met royal icing, dit is een suikerglazuur dat uithard (zoals suikerdecoraties op taarten).

      De vanille smaakstof van Patisse is momenteel uit verkocht, maar in onze shop hebben wij uiteraard nog een andere natuurlijke vanille smaakstof, een vanille pasta gemaakt van natuurlijk vanille bourbon uit Madagascar.

      Ik hoop dat ik je vragen zo voldoende beantwoord heb,

      Ik wens je alvast heel vele bak- en decoreerplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie