Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Orange velvet cupcakes

Orange velvet cupcakes

Bijgewerkt op

Orange velvet cupcakes met een vleugje sinaasappel.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

0 minuten

12 Cupcakes

Een koninklijke variant op de verrukkelijke red velvet cupcakes

Wat heb je nodig om Orange velvet cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Frosting

Decoratie

Hoe maak je Orange velvet cupcakes?

  • Koninklijke cupcakes bakken.

    1. Verwarm de oven voor op 175º C en plaats in elke cup van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Zeef de cakebloem, cacaopoeder en zout bij elkaar in de mengkom.

       
    3. Mix in de standmixer met de ballongarde, op de laagste stand de suiker en olie tot de suiker goed opgenomen is met de olie.

       
    4. Voeg vervolgens al mixend het ei toe aan de suiker-olie massa, blijven mixen tot het ei volledig opgenomen is.

       
    5. Voeg nu om beurten in gelijke delen al mixend het bloemmengsel en de karnemelk toe aan het oliemengels.

       
    6. Voeg ondertussen ook de smaak en kleurstof toe.

      Let op niet overmixen!Stop met mixen zodra d elaatste meelsliert verdwenen is!

       
    7. Roer in het kleine kommetje het azijn en het bakzout bij elkaar.

       

       
    8. Schep dit mengsel zodra het gaat bruisen met de siliconen spatel door het oranje beslag.

       

       
    9. Verdeel het oranje beslag gelijk matig over de baking cups en bak de cupcakes gaar en oranje in ongeveer 25 minuten.

       
    10. Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een rooster.

       
  • Roomkaas frosting maken

    1. Klop in de standmixer met d e K-klopper de roomkaas en boter licht en luchtig.

       
    2. Voeg vervolgens voorzichtig schepje bij schepje de poedersuiker toe.

       
    3. Voeg als laatste de smaakstof toe en klop de frosting nu zeker 5 minuten tot een  zalvige massa.

       
    4. Plaats de frosting nu eerst een half uur in de koeling voordat je de cupcakes gaat voorzien van een mooie toef roomkaas frosting.

       
  • Koninklijke cupcakes versieren

    1. Vul de spuitzak voorzien van de grote ster spuittip met de roomkaasfrosting.

       
    2. Spuit in het midden van de cupcake een mooie stertoef

       
    3. Draai nu terwijl je de spuitzak rustig omhoog draait een toef langs de frostingdot.

      In drie keer ben je aan de top van je toef.

       
    4. Stort het musketzaad in een lage schaal en dipe gefroste cupcakes in het musketzaad.

       

Geef een reactie