Onze webshop is deze zomer gesloten, de nieuwe webshop gaat na de zomer online!
The Millionaire's Cupcake

The Millionaire’s Cupcake

Bijgewerkt op

Waan je even de rijkste mens op aarde, met deze extravagant lekkere cupcakes
Dit recept delen:
Pinterest

40 minuten

20 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

De duurste cupcake ter wereld - Bloomsburry's The Golden Phoenix

In juli 2012 bracht Bloomsburry’s in Dubai de duurste cupcake ter wereld uit; The Golden Phoenix.

Gemaakt met de puurste ingrediënten en versierd met 23 karaats bladgoud, is dit geen cupcake voor de gemiddelde portemonnee.  3700 Dubai dirham (ruim 730 euro) mag je neertellen voor dit extravagante lekkernijtje.

Of het dat waard is? Geen idee… maar het zal vast best lekker smaken.

De miljonairs cupcake

Wat we wel zeker weten is hoe lekker en extravagant onze miljonairs cupcakes zijn!

Een heerlijk kruimige cupcake gevuld met pure eigengemaakte karamel. Daarop een chocolade botercreme van de lekkerste Belgische melk chocolade, besprenkelt met heerlijk pure chocolade.

Kosten: nog geen euro per stuk, daar hoef je dus geen miljonair voor te zijn!

Smaak: waarschijnlijk de lekkerste cupcakes die je ooit zult eten!

Heel veel bak- en smulplezier!

Wat heb je nodig om The Millionaire’s Cupcake te maken?

Ingrediënten

Voor de cupcakes

  • 115 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 115 gram Ongezoute roomboter (kamertemperatuur)
  • 115 gram Witte basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • Natuurlijke vanille smaakstof
  • ½ tl Bakpoeder

Voor de karamel

  • 1 blikje Gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 gram Ongezoute roomboter
  • 100 gram Lichtbruine basterdsuiker

Voor de chocolade botercreme

Voor de decoratie

Materialen

Voor de cupcakes

Voor de karamel

Voor de botercreme

Voor de decoratie

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je The Millionaire’s Cupcake?

  • Cupcakes maken

    1. Zorg dat alle ingrediënten voor de cupcakes op kamertemperatuur zijn, hierdoor zullen ze beter met elkaar vermengen.

       
    2. Vul elk vakje van het muffinblik met een gouden bakingcup, verwarm de oven voor op  160°C en zeef het meel en het bakpoeder bij elkaar in de mengkom

       
    3. Smelt de boter in de magnetron en klop met de garde de gesmolten boter, de eieren, basterdsuiker en de smaakstof tot een gladde massa.

       
    4. Schenk het botermengsel in de standmixer en klop de boter in 4 minuten licht en luchtig.

       
    5. Mix in twee beurten op de laagste snelheid het gezeefde meel-mengels bij de luchtige boter.

      Schraap tussen de twee beurten met de siliconen spatel langs de bodem en de wanden van de mengkom, zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen.

      Niet overmixen. Stop met mixen zodra de laatste meelsliert verdwenen is!

       
    6. Verdeel het beslag gelijkmatg over de gouden bakingcups en bak in ongeveer 20 minuten de cupcakes gaar en goudbruin.

       

       
    7. Laat de cupcakes volledig afkoelen op het rooster.

      Druk met de cupcakeboor uit elke volledig afgekoelde cupcake een mooie holte.

       
  • Karamel maken

    1. Om heerlijk huisgemaakte karamel vulling te maken heb je maar drie verschillende ingredienten nodig

      Lichtbruine basterdsuiker, roomboter en gecondenseerde melk.

       
    2. Breng alle ingredienten al roerend op een gemiddelde temperatuur aan de kook.

      Zodra de massa kookt, draai je de hittebron naar laag en laat je het al roerend in 3 minuten indikken.

      Blijf roeren, om aanbranden te voorkomen!

       
    3. Schep de ingedikte karamel in de cupcakeholtes, laat de karamel nu volledig afkoelen.

       
  • Chocolade botercreme maken

    1. Deze heerlijk luxe chocolade botercreme maak je niet met cacaopoeder maar met echte Belgische smeltchocolade!

       
    2. Zeef de suikerbakkerspoeder twee maal zodat er geen klontjes overblijven en de poedersuiker heerlijk luchtig is.

       
    3. Mix 50 gram roomboter met de suikerbakkerspoeder.

      Smelt de chocolade al roerend in de chocoladesmelter, zodra de chocolade volledig gesmolten is kun je deze op stand 1 iets laten afkoelen

       

       
    4. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix alle ingredienten goed door elkaar.

      Mix de massa op een gemiddelde snelheid tot een zacht en romige creme.

      Vul de spuitzak voorzien van het spuitmondje met de botercreme

       
  • Cupcakes decoreren

    1. Smelt de pure chocolade in de chocolade smelter, laat de chocolade iets afkoelen voor je deze in de tweede spuitzak schenkt.

       

       
    2. Plaats de spuitzak in een hoog glas en schenk hier de iets afgekoelde chocolade in.

       

       
    3. Spuit op elke cupcake een  mooie klassieke botercreme toef.

      Knip een heel klein puntje van de spuitzak af en bedruip elke botercreme toef met een paar chocolade streepjes.

       

Waan je even de rijkste mens op aarde, met deze verrukkelijke Miljonairs Cupcakes

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

21 reacties op “The Millionaire’s Cupcake”

  1. Thomas zegt:

    kan je de chocolade ook smelten in een pan met heet water en een kommetje er boven hangen en daar in de chocolade smelten?

    • Hallo Thomas,

      chocolade smelten in de chocoladesmelter is de makkelijkste manier van chocolade smelten. Omdat het heel geleidelijk gaat zal de chocolade niet snel verbranden.
      Maar de chocolade Au bain Marie smelten kan natuurlijk ook, zorg er dan wel voor dat er geen water bij de chocolade komt.

      Ik wens je alvast heel veel bak en smul plezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Kimberley zegt:

    hoeveel cupcakes haal je hieruit?

  3. Job Guiljam zegt:

    Dat versieren met 23-karaats bladgoud, je gaat toch niet zeggen dat je dat goud kunt eten?

  4. Danielle zegt:

    Bij de ingrediënten wordt gesproken van 150 gram roomboter, maar bij stap 13 waar de boter gebruikt wordt, staat 50 gram. Wat is de juiste hoeveelheid? Of zie ik iets over het hoofd?
    Groeten,
    Danielle

    • Hallo danielle,

      Het klopt echt wat er staat, je mixt eerst 50 gram van de boter met de suikerbakkerspoeder (zie ook onze foto) en daarna bij stap 14 meng je het restant van de botercreme ingredienten door elkaar.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Dana Bosman zegt:

    hallo ik hou van bakken maar dit recept lukt niet
    want in het recept staat dat je de bloem moet mengen maar er staat niet dat er bloem door heen moet.
    ik heb ze 20 minuten in de oven gedaan en laten afkoelen ze zijn helemaal ingezakt en waren niet te eten. dus weet niet wat ik fout doe maar ik denk niet dat ik ze ooit nog ga maken.

    • Hallo Dana,

      Wat jammer dat het niet lukt, want echt dit waren absoluut de lekkerste cupcakes die ik ooit gegeten heb, en ik heb ondertussen heel wat cupcakes gegeten ;-)

      Als je mijn aanwijzingen exact opvolgt (zie de stap voor stap foto’s) dan zou het echt moeten lukken. :-)

      Mengen en bij elkaar doen is in dit geval hetzelfde.

      Bij stap 5 staat: Mix in twee beurten op de laagste snelheid de gezeefde bloem bij de luchtige boter, je ziet een foto van mijn beslag dat staat te mixen.
      Je moet alleen zoals ik ook beschrijf bij stap 5 niet overmixen, want dan lijkt je beslag heel luchtig, maar worden je cupcakes zwaar of zullen ze na het afkoelen inzakken.

      Wellicht kun je de tablet of laptop in de keuken zetten en het recept maken en steeds kijken of jouw stappen gelijk zijn aan die van mij…Heus dit recept is de moeite waard! :-)

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  6. linn zegt:

    Bij de ingrediënten lijst voor de cupcakes staat echter dat je zelfrijzend bakmeel gebruikt, in het recept lees ik echter ook bloem. Wat is de bedoeling, zelfrijzend bakmeel of bloem???

  7. stefanie weah zegt:

    Geweldige cupcake alleen is er een proboeempje met de caramel die word namelijk door de cupcake….
    Is dit dw bedoeling maar verder veranderd het niets aan de smaak denk ik.
    Hele lekkere zoete cupcake met luchtige topping.

    • Hallo Stefanie,

      Het enige wat ik zo kan bedenken is dat de caramel niet ver genoeg ingedikt is geweest, waardoor het vocht in de cake getrokken is.

      De caramel is goed ingedikt als het een stevige tandpasta-achtige massa is geworden, dan kun je het namelijk makkelijk in de holtes scheppen en kan het dan verder uitharden.

      Super dat je de cupcakes nagemaakt hebt!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  8. stefanie weah zegt:

    Sorry voor de foutjes↑
    De caramel word door de cupcake opgenomen.
    Probooempje=probloeempje

  9. naoual zegt:

    hallo

    kan ik ook gebruk maken van andere smelt chocolade ? dan callebaut ?

    • Hallo Naoal,

      Uiteraard, je kunt gebruik maken van elke chocolade die je maar wilt, alleen de Callebaut chocolade is echte Belgische chocolade en deze is gewoon verrukkelijk en door zijn rijke chocolade smaak super geschikt voor deze decadente cupcake.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  10. Marleen zegt:

    Hoeveel van de vanillesmaakstof moet je gebruiken voor dit recept?

  11. Mike en Mila zegt:

    Deze cupcakes zijn waanzinnig lekker!
    Alles klopt gewoon aan dit recept, de combi chocolade, cake en caramel geeft zo’n geweldige smaak dat je niet door hebt dat je hem al op hebt.
    Het beslag is mooi glad en gaan we zeker als basis gebruiken voor andere toppings.
    Caramel is super simpel te maken en de topping is ook zo klaar. Misschien wat meer handelingen dan een doorsnee recept maar het resultaat mag er zeker zijn.
    Van de overgebleven chocolade hebben mila en ik filter dunne chocolaatjes gemaakt en mooi over de topping gezet geen bladgoud maar niet minder chic :-)

    Omdat we best veel topping en caramel over hadden hebben we nog maar 12 cupcakes gemaakt dus in totaal 24. Ik kan iedereen aanraden om deze minstens 1x te maken.
    Bedankt voor de tip en de volgende uitdaging was geloof ik gevulde cupcakes met vanillepudding.
    Deze uitdaging gaan we dan ook weer aan.
    Voor ieder veel bakplezier groetjes mike en mila

  12. [...] eens wil experimenteren… Ik besloot voor de cupcake te gaan met de fantastische naam “The Millionaire’s Cupcake”… En ondertussen zijn we hier thuis verslaafd! Deze namiddag heb ik mijn vierde reeks van [...]

Geef een reactie