Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Mergpijpjes Cupcakes

Mergpijpjes Cupcakes

Gepost op

Heerlijke cupcake variant op de bekende lekkernij!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

20 tot 24 Biscuit Cupcakes

Botercreme

250 ml Aardbeienjam

  • 750 gr aardbeien
  • 500 gr geleisuiker
  • 1/4 citroen (sap)

Decoratie

Materialen

Jam

  • pan
  • pollepel
  • eetlepel

Biscuit Cupcakes

Botercreme

Decoratie

Alle ingrediënten en materialen voor deze heerlijke cupcakes koop je goedkoop en snel bij Het Zoete Warenhuis.nl
Het adres voor de enthousiaste cupcake bakker (m/v)

Bereiding

Aardbeienjam

  • Was de aardbeien en snij de kroontjes er af.
  • Snijd de aardbeien vervolgens in vieren.
  • Stop de aardbeien-partjes samen met de geleisuiker in de pan.
  • Voeg het verse citroensap toe.
  • Roer de massa even goed door met de pollepel, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
  • Breng de massa al roerend op hoog vuur aan de kook.
  • Zodra de massa indikt is de aardbeienjam klaar.

Biscuit Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170*C (150*C bij een heteluchtoven)
  • Meng de mix, eieren en het water en klop het beslag op de hoogste snelheid 7-8 minuten op, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen.
  • Plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje en vul alle vakjes van het muffinblik voor de helft met beslag en schep hier een lepel aardbeienjam bij.
  • Bak de cupcakes gaar en goudbruin in 15 tot 18 minuten, niet tussentijds de oven openen!
  • De cupcakes zijn gaar als ze veerkrachtig aanvoelen.
  • Direct na het bakken uit het muffinblik halen en laten uitdampen op een rooster.

Botercreme

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur verwerken.
  • Meng de botercrememix en de poedersuiker en het water met een garde tot een lobbig mengsel.
  • Laat het mengsel minimaal een uur rusten.
  • Mix de boter in 5 tot 10 minuten op hoge snelheid romig.
  • Voeg het botercreme-poedersuiker-mengsel toe aan de boter en mix nog ca. 5 minuten tot een gladde creme.

Mergpijpjes

  • Strooi een laag poedersuiker uit over je werkblad en rol hier het marsepein op uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.
  • Steek met de ronde uitsteker net zoveel rondjes uit het fondant als dat je cupcakes gebakken hebt.
  • Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld voorzie je elke cupcake van een mooie gladde laag botercreme.
  • Leg bovenop deze botercremelaag een marsepeinen cirkel.
  • Vul de melting bottle met de chocolade candy melts en smelt de melts in de magnetron.
  • Draai het dopje van de bottle en spuit de chocola langs de rand van het marsepein, eventueel kun je nog wat mooie diagonale strepen strekken over het marsepein.
  • Laat het chocolade uitharden en dan is de cupcake variant op het mergpijpje helemaal klaar.

Geef een reactie