Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vanille cupcake met de Magnolia Bakery op de achtergrond

Magnolia Bakery Vanille Cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijke luxe cupcakes volgens hét Newyorkse recept!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

25 minuten

60 minuten

24 Cupcakes

Wat heb je nodig om Magnolia Bakery Vanille Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Magnolia Bakery Vanille Cupcakes

  • 1,5 cup Zelfrijzend bakmeel (+/- 190 gram)
  • 1 1/4 cup Bloem (+/- 160 gram)
  • 225 gram Zachte boter (ongezout)
  • 2 cups Suiker (400 gram)
  • 4 Eieren (maat L)
  • 1 cup Volle melk (250 ml)
  • 1 tl Vanille extract

Magnolia Bakery Vanille Botercreme

  • 1 cup Zachte boter (ongezout) (226 gram)
  • 6 tot 8 cups Suikerbakkerspoeder (660 gram tot 880 gram)
  • 1/2 cup Melk (125 ml)
  • 2 tl Vanille extract

Materialen

Cupcakes

  • 2x 12 vaks Muffinblik
  • 2 Kleine kommen
  • Mengkom
  • Mixer
  • Silicone spatel
  • 24 Papieren bakvormpjes
  • Rooster

Botercreme

Hoe maak je Magnolia Bakery Vanille Cupcakes?

  • Cupcakes

    1. Meng in een van de twee kleine kommen het bakmeel en de bloem met elkaar. Meng in de andere  kleine kom de melk en het vanille extract.

       
    2. Klop op een gemiddelde snelheid in de beslagkom de boter tot een zachte creme.

       
    3. Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toen en klop het botermengsel nog ongeveer 3 minuten.

       
    4. Nu kun je een voor een de eieren toevoegen en het geheel nog eens een minuut laten kloppen.

       
    5. Voeg op de laagste snelheid een derde van het bloemmengsel toe en mix het geheel tot de bloem is opgenomen door de boter.

       
    6. Voeg vervolgens de helft van de melk toe en mix het totdat de melk is opgenomen door het bloem/botermengsel.

       
    7. Herhaal deze stap nogmaals met een derde bloem en de ander helft van de melk.

       
    8. Als laatste mix je het laatste deel van de bloem toe.

       
    9. Schraap met de spatel alle bloem langs de randen en bodem af zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

       
    10. Mix het beslag op de laagste stand nu nog 2 minuten.

       
    11. Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van de muffinblikken een papieren cupcakevormpje.

       
    12. Vul de papieren vormpjes tot twee/derde met beslag en bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

       
    13. Laat de cupcakes 15 minuten afkoelen in de bakplaat, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op een rooster.

       
  • Botercreme

    1. Klop in ongeveer 3 minuten op een gemiddelde snelheid in de beslagkom de boter, de helft van de poedersuiker, de melk en het vanille extract tot een zacht en romig geheel.

       
    2. Voeg nu lepel voor lepel de overgebleven poedersuiker toe terwijl je het mengsel blijft kloppen op een gemiddelde snelheid.

       
    3. Klop de botercreme nog gedurende 2 minuten.

      Je hebt nu genoeg botercreme voor 24 cupcakes!

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Magnolia Bakery - New York

17 reacties op “Magnolia Bakery Vanille Cupcakes”

  1. Jody zegt:

    Voor het gemak heb ik de maten in cups omgerekend naar gram!

    Voor het cupcake beslag:
    190 gram zelfrijzend bakmeel
    155 gram bloem
    400 gram suiker

    Voor de butter cream:
    225 gram boter
    720 tot 960 gram poedersuiker

    Ik ga ze vandaag uitproberen! De New Yorkse cupcakes van Magnolia zijn iig heerlijk!

    • Miss Baksel zegt:

      Hoi Jody,

      Het gemak van werken met cups is juist dat je niets hoeft af te wegen, maar juist alles kunt scheppen met een cupmaat en daardoor altijd de juiste hoeveelheden gebruikt. Op deze manier is ooit de CUPcake ook ontstaan.

      Op onze cupcake technieken pagina vind je bij de rubriek Meten = Weten nog veel meer informatie en omrekentabellen.

      Heel veel bakplezier!

      En mocht je jouw foto’s van deze cupcakes met ons willen delen!?
      Dan ontvang je tijdelijk een kortingscode voor Het Zoete Warenhuis als je foto’s met ons deelt!
      Deze code geeft je (eenmalig) 10% korting op je gehele bestelling!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Gertieneke zegt:

    Ik heb de cc volgens jouw instructies gemaakt en ze zijn prima geworden, ik had het eerst met een omgerekend recept geprobeerd, maar dat werd niets,toch maar de cup-versie gedaan en ze zijn helemaal goed
    Bedankt voor het recept en de duidelijke uitleg
    Vind je website sowieso hartstikke leuk, neem er vaak even een kijkje, zeker als de neiuwsbrief is geweest
    Groetjes Gertieneke

  3. Jody zegt:

    Hoi!

    Ja, ik heb die omrekening gedaan omdat ik nog niet van die meetcups heb gekocht om ze te maken, vandaar dat het voor mij handig was.

    Met de omgerekende maten is het overigens bij mij wel goed gegaan, ik zal een foto plaatsen! De batch van 24 cupcakes was in no time op! Ook de butter cream is vurrukkuluk :)

    Groeten,

    Jody

  4. Gertieneke zegt:

    Hoi Jody,
    Het lag vast niet aan jou berekening, want ik had van een andere website een grammen recept gevonden voor ik deze vond, maar dat was dus niet gelukt Deze cc zijn inderdaad zooooo op mmmmmm De frosting moet ik nog uitproberen

  5. Miss Baksel zegt:

    Jody en Gertieneke…

    Eet smakelijk! ;-)

  6. Mariska zegt:

    Hmmm… ik vind ze wat aan de droge kant!

  7. loveforbaking zegt:

    Ik heb ze gemaakt met karnemelk en het resultaat is geweldig!
    Helaas was ook de vanilla bijna op, naja heb ik een beetje mijn eigen creatie gemaakt he (:

  8. dat beslag is zooo lekker ik heb zin om het te proeven

  9. merel ( 12 jaar :p ) zegt:

    hmmmmm die cc zijn hemels !!!!! ik ben fan !

  10. Sandra zegt:

    Ik ga ze vanmiddag maken! Ben benieuwd!

  11. Melissa zegt:

    Is dat niet VEEL te veel poedersuiker in de botercrème? Het recept wat ik gebruik is 1 deel boter, 2 delen poedersuiker en dan is het al gigantisch zoet!

    • Hallo Melissa,

      Hou er rekening mee dat dit het originele recept is van de Magnolia Bakery uit New York en Amerikanen natuurlijk gewend zijn aan “the bigger the better”

      Je kunt de cupcakes natuurlijk altijd voorzien van een andere botercreme ;-)

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie