Magnolia Bakery Caramel Cupcake

Magnolia Bakery Caramel Cupcake

Bijgewerkt op

Heerlijke karamel cupcakes van de bekendste cupcake bakkerij uit New York!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

90 minuten

24 cupcakes

In 2016 bestaat Cupcakes en Muffins 6 jaar! Wat betekent dat heel veel van onze recepten aan een flinke update toe zijn.

Deze week zijn de twee karamel recepten van de Magnolia Bakery uit New York aan de beurt. dit heerlijke recept verscheen voor het eerst op 13 mei 2011 op onze cupcakerecepten site.

Dit geweldige recept voor 24 heerlijke karamel cupcakes voorzien van een prachtige, met een hoekspatula gedraaide, toef overheerlijke karamel botercreme, komt rechtstreeks uit de Magnolia bakery in New York!

Doordat dit recept rechtsreeks uit Amerika komt, staan de ingredienten in cups aangegeven, in onze webshop verkopen wij een handige cupmatenset! En op onze uitgebreide Tips & Technieken pagina vind je een uitgebreide omrekentabel!

Maar!!! Wat je ook kunt doen is je maatbeker gebruiken, 1 cup staat gelijk aan 250 ml voor zowel droge als natte ingredienten. Eigenlijk is werken met cups veel idealer dan werken met ons metriekstelsel.

Leuk weetje over de Magnolia Bakery uit New York

In 1996 opende The Magnolia Bakery in New York. In eerste instantie bakten ze alleen broodjes en gebak, maar al snel bleek het bakken van brood te omslachtig in de kleine bakkerij. In het najaar van 1996 werd de eerste cupcake geïntroduceerd, een vanille cupcake met een roze gekleurde vanille botercreme. Deze cupcakes werden in de avond na sluitingstijd gemaakt. Klanten die ‘s avonds langs de bakkerij liepen en te horen kregen dat deze gesloten was, bedelden vaak om een cupcake en… kregen hun zin… de gekte begon. Langzaam maar zeker werd de cupcake steeds hipper maar toen de elegante cupcakes van de Magnolia Bakery een rolletje kregen in de hitserie Sex and the City, explodeerde de populariteit en de cupcake bakkerijen schoten als paddenstoelen uit de grond.

Wat heb je nodig om Magnolia Bakery Caramel Cupcake te maken?

Ingrediënten

Karamel cupcakes

  • 1 1/2 cup Zelfrijzend bakmeel
  • 1 1/4 cup Bloem
  • 225 gram Gezoute roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 cups Suiker
  • 4 Eieren (maat L op kamertemperatuur)
  • 1 cup Volle melk
  • 1 tl Karamel smaakstof

Karamel botercreme

  • 1/3 cups Soja minarine (uit een kuipje op kamertemperatuur)
  • 1/3 cup Gezoute roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2/3 cup Karamel dessertsaus
  • 1 tl Vanille smaakstof
  • Kannetje Volle melk
  • 4 cups Poedersuiker (gezeefd)

Decoratie

  • Karamel dessertsaus

Materialen

Cupcakes

Botercreme

Decoratie

Hoe maak je Magnolia Bakery Caramel Cupcake?

  • Karamel cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van de muffinblikken een witte bakingcup

       
    2. Meng met de garde in een van de twee kleine kommen het bakmeel en de bloem met elkaar.

       
    3. Meng met de garde in de andere kleine kom de melk en het karamel smaakstof.

       
    4. Klop op een gemiddelde snelheid in de de standmixer de boter tot een zachte creme.

       
    5. Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toen en klop het botermengsel nog ongeveer 3 minuten.

       
    6. Nu kun je een voor een de eieren toevoegen en het geheel nog eens een minuut laten kloppen.

       
    7. Voeg op de laagste snelheid een derde van het bloem-mengsel toe en mix het geheel tot de bloem is opgenomen door de boter.

       
    8. Voeg vervolgens de helft van de melk toe en mix het totdat de melk is opgenomen door het bloem/botermengsel.

       
    9. Herhaal deze stap nogmaals met een derdedeel  bloem en de andere helft van de melk.

       
    10. Als laatste mix je het laatste deel van de bloem toe.

       
    11. Schraap met de siliconen spatel alle bloem langs de randen en bodem af zodat alle ingrediënten goed gemend worden.

       
    12. Mix het beslag op de laagste stand nu nog 2 minuten.

       
    13. Vul de bakingcups tot twee/derde met beslag en bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

       
    14. Laat de cupcakes 15 minuten afkoelen in het muffinblik, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op een rooster.

       
  • Karamel botercreme maken

    1. Mix de boter en de sojaboter op een gemiddelde snelheid tot een romige massa.

       
    2. Mix vervolgens de saus en het extract toe aan de romige botermassa.

       
    3. Mix de poeder suiker lepel voor lepel door het karamelboter-mengsel.

       
    4. Schraap met de spatel langs de randen en de bodem van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd worden.

       
    5. Zodra alle suiker is toegevoegd zal de botercreme er wat droog uitzien, voeg daarom een klein beetje melk toe en mix het geheel tot een licht en luchtige creme.

       
    6. Plaats de vochtige theedoek over de mengkom en zet de botercreme nu minstens een kwartier in de koelkast.

      Voor gebruik even goed door roeren met de spatel.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Plaats op elke goed afgekoelde cupcakes een flinke klodder botercreme en sla deze vervolgens zachtjes glad op de cupcake.

       
    2. Zodra je een dikke/hoge en gladde laag botercreme op de cupcake hebt zitten, draai je met de hoek spatula vanuit het midden een mooie toef van de botercreme.

       
    3. Klik hier voor een filmpje met een uitleg (in het Engels) over de Magnolia Bakery botercreme techniek.

       
    4. Als laatste druppel je een klein beetje karamel saus over de botercreme toef.

       

Magnolia Bakery Caramel Cupcake

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Magnolia Bakery New York

9 reacties op “Magnolia Bakery Caramel Cupcake”

  1. Magnolia Bakery Caramel Cupcake. Heerlijke karamel cupcakes van de bekendste cupcake bakkerij uit New York! http://cot.ag/mim0U8

  2. Magnolia Bakery Caramel Cupcake. Heerlijke karamel cupcakes van de bekendste cupcake bakkerij uit New York! http://cot.ag/mim0U8

  3. Heather Feldman zegt:

    Hi! Is there any way to translate this recipe into English? Magnolia caramel cupcakes are my absolute favorite!
    Thanks!

  4. Sabrina zegt:

    Hallo,

    Het ziet er geweldig uit en lijkt me heerlijk om te maken. Is het misschien mogelijk om de cups neer te zetten in grammen zoals jullie die hebben gebruikt? Bij sommige ingrediënten is het wel en bij andere niet. Ik heb gemerkt dat sommige sites andere verhouding tussen cups en grammen hanteren.

    Ga ze zeker een keer maken.

    • Hallo Sabrina,

      Dit specifieke recept heb ik niet in grammen, maar wat je zou kunnen doen, zoals ik in de intro ook schreef, is gewoon je maatbeker gebruiken, 1 cup staat gelijk aan 250 ml of 2,5 dl (wat of je maatbeker maar aangeeft :-) )Eventueel kun je dan zelf afwegen voor een volgende keer hoeveel grammen je precies nodig hebt,
      maar geloof me, werken met cuphoeveelheden is veel makkelijker dan werken met grammen, omdat je gewoon kunt scheppen.

      Op onze uitgebreide tips en technieken pagina vindt je ook een handige omrekentabel.

      Ik weet niet waarom het op andere sites anders aangegeven wordt, het zou kunnen dat, dat Canadese cuphoeveelheden zijn, een Canadese cup is gelijk aan 240 ml.

      Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg geholpen heb.

      Lieve groetjes en heel veel bakplezier!

      Marie-Louise

Geef een reactie