Karamel Cupcakes

Magnolia Bakery Caramel Cupcake

Gepost op

Heerlijke karamel cupcakes van de bekendste cupcake bakkerij uit New York!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

24 Cupcakes

  • 1½ cups zelfrijzendbakmeel
  • 1¼ cups bloem
  • 225 gr boter (kamertemperatuur)
  • 2 cups suiker
  • 4 grote eieren (kamertemperatuur)
  • 1 cup volle melk
  • 1 tl caramel extract

3 cups botercreme

  • 1/3 cup sojaboter
  • 1/3 cup boter (ongezout)
  • 2/3 cup karamelsaus
  • 1 tl pure vanille extract
  • 4 cups poedersuiker (gezeefd)
  • kannetje melk

Decoratie

  • karamelsaus

Materialen

Cupcakes

  • 2x 12 vaks muffinblikken
  • 2x kleine kommen
  • beslagkom
  • mixer
  • siliconen spatel
  • 24 bakvormpjes
  • rooster

Botercreme

  • mengkom
  • mixer
  • eetlepel
  • siliconen spatel
  • theedoek ( schoon, nat en uitgewrongen)
  • hoek spatula

Bereiding

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van de muffinblikken een papieren cupcakevormpje.
  • Meng in een van de twee kleine kommen het bakmeel en de bloem met elkaar.
  • Meng in de andere  kleine kom de melk en het karamel extract.
  • Klop op een gemiddelde snelheid in de beslagkom de boter tot een zachte creme.
  • Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toen en klop het botermengsel nog ongeveer 3 minuten.
  • Nu kun je een voor een de eieren toevoegen en het geheel nog eens een minuut laten kloppen.
  • Voeg op de laagste snelheid een derde van het bloem-mengsel toe en mix het geheel tot de bloem is opgenomen door de boter.
  • Voeg vervolgens de helft van de melk toe en mix het totdat de melk is opgenomen door het bloem/botermengsel.
  • Herhaal deze stap nogmaals met een derde bloem en de ander helft van de melk.
  • Als laatste mix je het laatste deel van de bloem toe.
  • Schraap met de spatel alle bloem langs de randen en bodem af zodat alle ingrediënten goed gemend worden.
  • Mix het beslag op de laagste stand nu nog 2 minuten.
  • Vul de papieren vormpjes tot twee/derde met beslag en bak gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cupcakes 15 minuten afkoelen in de bakplaat, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op een rooster.

Botercreme

  • Mix de boter en de sojaboter op een gemiddelde snelheid tot een romige massa.
  • Mix vervolgens de saus en het extract toe aan de romige botermassa.
  • Mix de poeder suiker lepel voor lepel door het karamelboter-mengsel.
  • Schraap met de spatel langs de randen en de bodem van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd worden.
  • Zodra alle suiker is toegevoegd zal de botercreme er wat droog uitzien, voeg daarom een klein beetje melk toe en mix het geheel tot een licht en luchtige creme.
  • Plaats de vochtige theedoek over de mengkom en zet de botercreme nu minstens een kwartier in de koelkast.
  • Voor gebruik even goed door roeren met de spatel.

Magnolia Bakery Cupcakes

Plaats op elke goed afgekoelde cupcakes een flinke klodder botercreme en sla deze vervolgens zachtjes glad op de cupcake.
Zodra je een dikke/hoge en gladde laag botercreme op de cupcake hebt zitten, draai je met de hoek spatula vanuit het midden een mooie toef van de botercreme.
Klik hier voor een filmpje met een uitleg (in het Engels) over de Magnolia Bakery botercreme techniek.
Als laatste druppel je een klein beetje karamel saus over de botercreme toef.

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

2 Responses to Magnolia Bakery Caramel Cupcake

  1. Magnolia Bakery Caramel Cupcake. Heerlijke karamel cupcakes van de bekendste cupcake bakkerij uit New York! http://cot.ag/mim0U8

  2. Magnolia Bakery Caramel Cupcake. Heerlijke karamel cupcakes van de bekendste cupcake bakkerij uit New York! http://cot.ag/mim0U8

We zijn benieuwd naar jouw mening!