Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Limoen-Cupcake-met-Komkommer-Topping---1

Limoen Cupcakes met Komkommer Topping

Gepost op

Zomerse Cupcakes
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

12 Limoen Cupcakes

Komkommer Topping

  • 1/2 cup boter (ongezout en zacht)
  • 3 cups suikerbakkerspoeder
  • komkommer (1 stuk van 10 cm, gepureerd in de keukenmachine)
  • snufje zout

Decoratie

  • 1 limoen (gewassen en geboend)
  • restant van de komkommer

Materialen

Cupcakes

Topping

  • mengkom
  • mixer
  • hoek spatula
  • keukenmachine

Decoratie

  • snijplank
  • schilmesje

Neem voor alle materialen eens een kijkje in onze webshop Het Zoete Warenhuis!

Bereiding

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een zilveren bakvormpje.
  • Mix op een gemiddelde snelheid de boter en de geraspte limoenschil tot een romige massa.
  • Voeg al mixend geleidelijk de suiker toe, mix de boter nu 3 minuten tot alle suiker goed vermengd is met de boter.
  • Voeg de eieren een voor een toe, waarbij je tussendoor met de spatel langs de bodem en de randen van de mengkom schraapt om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd worden.
  • Schenk het limoensap direct in een maatbeker met cupaanduiding en vul de maatbeker tot een halve cup aan met melk. Voeg vervolgens het vanille extract toe aan de limoenmelk en roer de massa goed door elkaar.
  • Voeg mixend op een gemiddelde snelheid, in vier keer de bloem afgewisseld met de limoenmelk toe aan de botermassa.
  • Schraap tussentijds met de spatel langs de randen en de bodem van de kom om alle ingrediënten goed te vermengen.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes en bak de cupcakes zonder de oven tussentijds te open eerst 15 minuten, roteer na 15 minuten het muffinblik en bak de cupcakes nog 5 tot 10 minuten.
  • Laat de cupcakes afkoelen op het rooster.

Komkommer Topping

  • Mix op een gemiddelde snelheid de boter en 2 cups poedersuiker tot een licht en luchtige massa.
  • Voeg 3 eetlepels komkommerpuree toe en mix het geheel tot een gladde massa.
  • Voeg geleidelijk de laatste cup poedersuiker toe aan de botermassa, tot het een zachte en romige creme is geworden.

Luxe Cupcakes

  • Draai op elke afgekoelde cupcake met de hoek spatula een flinke dot komkommer topping.
  • Snij van het restant van de komkommer en van de schone limoen dunne schijfjes en druk boven op 6 cupcakes een schijfje komkommer en op de andere 6 cupcakes een schijfje limoen!

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Geef een reactie