Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Lily's Winter Wonder Cupcakes

Lily’s Winter Wonder Cupcakes

Bijgewerkt op

Ze heeft New York veroverd, is hot in Londen en nu ook in Nederland. Lily, your new BFF!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

25 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

De heerlijke cupcakes van Lily’s Cupcakes zijn op veel verschillende plaatsten in Nederland en Belgie te koop, maar helaas heeft nog niet iedereen een verkooppunt in de buurt,

daarom hebben wij een van hun heerlijke recepten online gezet!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Lily’s Winter Wonder Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 150 gram Bloem
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Speculaaskruiden
  • 120 gram Boter
  • 150 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • 60 gram Walnoten
  • 125 gram Geraspte worteltjes

Botercreme

Materialen

Cupcakes

Botercreme

  • Mengkom
  • Mixer
  • Siliconen spatel

Decoratie

Hoe maak je Lily’s Winter Wonder Cupcakes?

  • Cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

      Mix de zachte boter en de eieren in de beslagkom tot een zachte en gladde massa.

      Was de wortels, schraap ze schoon, rasp ze daarna boven de kleine kom

      Hak de walnoten op de snijplank in kleine stukjes en roer deze stukjes door de geraspte wortel.

      Meng in de andere beslagkom de bruine suiker, het bakpoeder, speculaaskruiden, bloem en het zout.

      Schep als eerste het wortel-mengsel door de boter en mix dit tot één geheel, op een gemiddelde snelheid.

      Schep vervolgens in drie keer het meel-mengsel al mixend op de laagste snelheid bij het wortel/boter-mengsel

      Vul de cupcakevormpjes tot de helft met het beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in 20 tot 25 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste tien minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Snij de zachte boter in kleine dobbelsteentjes en mix de boter in de mengkom op een gemiddelde snelheid tot een zachte en gladde massa.

      Voeg vervolgens geleidelijk al mixend de helft poedersuiker toe, voeg daarna al mixend de speculaaskruiden en de vanille poeder toe.

      Voeg daarna schepje voor schepje de rest van de poedersuiker toe.

      Schraap tijdens het mixen een aantal keer met de siliconen spatel langs de randen en de bodem van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed met elkaar gemengd worden.

      Maak de theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit, bedek de

       
  • Cupcakes versieren

    1. Haal de mengkom met botercreme uit de koelkast.

      Om de boter weer snel zacht te krijgen, kun je steeds met de siliconen spatel wat botercreme langs de rand van de mengkom vegen.

      Verdeel de zachte botercreme in 4 gelijke delen en kleur elk deel met onze voedselkleurstoffen.

      Vul de 4 spuitzakken elk met een gekleurde botercreme en spuit op elke goed afgekoelde cupcake een mooie toef.

       

       

4 reacties op “Lily’s Winter Wonder Cupcakes”

  1. sanne zegt:

    Wanneer hadden de eieren erbij gemoeten??

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo sanne,

      Oepsy Daisy! Nou dat is ook fraai van mij, maar ik heb het even uitgezocht en direct aangepast in het recept.

      Mix de zachte boter en de eieren in de beslagkom tot een zachte en gladde massa.
      Mijn excuses voor dit ongemak.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Marit zegt:

    Wanneer voeg je inderdaad de eieren erbij? En moeten de speculaaskruiden door het bloemmengsel of ergens anders in het recept toegevoegd worden?

    • Hallo Marit,

      Mix de zachte boter en de eieren in de beslagkom tot een zachte en gladde massa.
      Meng in de andere beslagkom de bruine suiker, het bakpoeder, speculaaskruiden, bloem en het zout.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie