Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Koek en Zopie Cupcake

Koek en zopie cupcakes

Bijgewerkt op

Recept om koek & zopie cupcakes te maken
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

30 minuten

60 minuten

12 cupcakes

Dit recept verscheen voor het eerst op 14 januari 2013 op onze cupcakerecepten site en nu het buiten zo heerlijk vriest en de eerste tochten op natuur ijs vandaag gereden gaan worden, is het dit heerlijke winterrecept wat vandaag even in de spotlight mag staan.

Her en der heb ik wat aanpassingen aan de stap voor stap uitleggen gedaan en alle linkjes naar de producten in onze webshop werken ook weer!

Dus kortom, Koek en Zopie, Cupcake style!

Heel veel bak- en schaatsplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Koek en zopie cupcakes te maken?

Ingrediënten

Zopie

  • 500 ml Bier
  • 1/2 stokje Kaneel
  • 1 Kruidnagel
  • 1 schijfje Citroen
  • 65 gram Basterdsuiker (Bruin)
  • 1 Ei
  • 50 ml Rum

12 cupcakes

  • 1 1/2 cup Cakebloem (187,5 gram gezeefd)
  • 3/4 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Zout
  • 6 el Zachte roomboter (84 gram, ongezout en in dobbelsteentjes)
  • 3/4 cup Kristaluiker (150 gram)
  • 2 Eieren (Maat L)
  • 60 ml Halfvolle melk
  • 100 ml Zopie
  • 2 tl Kaneel

Botercreme

  • 450 gram Suikerbakkerspoeder
  • 1/2 cup Zachte roomboter (ongezout en in dobbelsteentjes)
  • 5 el Zopie

Decoratie

  • Klein beetje Kaneelpoeder

Materialen

Zopie

Cupcakes

Botercreme

Decoratie

Hoe maak je Koek en zopie cupcakes?

  • Origineel zopie recept

    1. Breng het bier samen met het halve pijpje kaneel, de kruidnagel en het schijfje citroen aan de kook.

       
    2. Laat het geheel vervolgens 20 minuten op een laag vuurtje doortrekken.

       
    3. Klop met de garde de suiker en het ei los.

       
    4. Roer de ei-massa door het bier om het zodoende te laten binden.

       
    5. Voeg als laatste de rum toe.

       
  • Kaneel cupcakes bakken

    1. Bak de cupcakes volgens het enige echte basis cupcake recept.

      Maar let op, we hebben een paar kleine aanpassingen gedaan!

      Mix bij stap twee van het basisrecept, het kaneelpoeder samen met de suiker en boter zalvig.

       
    2. Vervang bij stap drie van het basisrecept een gedeelte van de melk voor de zopie mix

      Voeg de 60 ml melk en de 100 ml zopie toe aan het beslag.

       
    3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vuurvaste koppen.

       
    4. Zet de mokken op de bakplaat waarbij je er voor zorgt dat er minimaal 5 cm tussen elke kop zit.

       
    5. Bak de cupcakes gaar en donkerbruin in 30 minuten of tot de cake tester schoon uit de cupcake komt.

       
    6. Laat de cupcakes na het bakken met bakplaat en al op het rooster iets afkoelen, net zolang tot je de kopjes met de blote hand veilig kunt vastpakken.

       
  • Zopie botercreme maken

    1. Mix in d estandmixer met de K-klopper op een gemiddelde snelheid de boter, poedersuiker en zopie tot een licht en luchtige creme.

      Schraap tussen het mixen door even met de siliconen spatel langs de randen en de bodem van de mengkom.

       
  • Cupcakes vullen en versieren

    1. Vul de spuitzak voorzien van het vulspuitmondje met een deel van de botercreme en vul elke goed afgekoelde cupcake met de botercreme.

       
    2. Vul de andere spuitzak met de overgebleven botercreme en knip de punt van de spuitzak af, spuit vervolgens op elke gevulde cupcake een flinke toef Zopie botercreme.

       
    3. Als finisfing touch strooi je wat kaneelpoeder over de toefen heen.

       

Let op dit recept bevat alcohol!

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , , , , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Koek en zopie cupcakes”

  1. Ooooh. Die lijken me lekker!

  2. Tou Ria zegt:

    Farida Bruids Taart pleaseeeee…..!!!make this for me♡

Geef een reactie