Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kersenvlaaitjes

Kersenvlaaitjes

Bijgewerkt op

Kersenvlaaitjes bakken in een muffinblik, een makkelijke how to met handige stap voor stap foto's
Dit recept delen:
Pinterest

80 minuten

30 minuten

120 minuten

12

Zoals jullie weten zijn wij steeds opzoek naar leuke alternatieve recepten waarbij je je muffinblik kunt gebruiken.

Zo hebben we nu al heel wat muffinblikrecepten op onze site staan, American pancakes, Popovers, Dinner rolls, Muffinblikbroodjes, Spaghetti met gehaktbal, Taco’s en Cheeseburger toastcups.

Ook dit recept voor kersenvlaaitjes is weer zo’n leuke en lekkere muffinblikvariant op de originele kersenvlaai.

Voor dit recept maak je eerst een stevig appeltaartdeegje wat je een uur laat rusten in de koelkast, vervolgens rol je het deeg uit en steek je uit het deeg met onze speciale deeguitsteker 12 rondjes en deze druk je ook met de deeguitsteker in de ingevette kuipjes van het muffinblik.

In ongeveer 30 minuten bak je de taartvormpjes met lekkere kersenvlaaivulling gaar en goudbruin.

Super simpel en super lekker!

Heel veel pakplezier

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Kersenvlaaitjes te maken?

Ingrediënten

Vlaaivormpjes

  • 1 Eiwit (koud)
  • 400 gram Zelfrijzendbakmeel
  • 200 gram Witte basterdsuiker
  • 1 mespuntje Zout
  • 250 gram Koude roomboter

Vlaaivulling

  • 1 blik Kersenvlaai

Extra

  • Bloem (voor het bestuiven van werkblad en deegroller)
  • Boter (Voor het invetten van het muffinblik)

Materialen

Hoe maak je Kersenvlaaitjes?

  • Deeg maken

    1. Om de taartvormpjes van de kersenvlaaitjes te maken heb je maar 5 ingredienten nodig!

      Bakmeel, eiwit, basterdsuiker, zout en koude roomboter

       
    2. Doe het bakmeel, basterdsuiker, eiwit en het snufje zout in een grote kom.

      Roer de ingredienten met een vork door elkaar.

       
    3. Snijd met twee messen de koude boter door het bloemmengels totdat er een kruimig deeg ontstaat.

       
    4. Kneed met de hand het deeg tot een samenhangende deegbal

      Was je handen voor je gaat kneden met koud water, zodat je handen lekker koud zijn!

      Normaal gesproken zorg je ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn, omdat ze dan beter met elkaar vermengen.

      Doordat het ei en de boter koud zijn, zal het wat langer duren voor je een mooie egale deegbal hebt, ook ik had even het idee dat het echt hopeloos zou mislukken, maar gewoon doorzetten, dan komt het echt goed!

       
    5. Leg een flink stuk huishoudfolie op je werkblad en druk hier de deegbal op plat.

       
    6. Verpak de deegbal stevig in het huishoudfolie en leg het deeg in de koelkast.

      Om het deeg stevig te laten worden moet het minstens een uur in de koelkast rusten.

       
  • Vlaaivormpjes bakken in een muffinblik

    1. Smelt een klein beetje boter en bestrijk de kuipjes van het muffinblik met de gesmolten boter, verwarm de oven voor op 180*C.

       
    2. Bestuif het ingevette muffinblik met een beetje bloem.

       
    3. Bestuif je werkblad en deegroller met een beetje bloem.

       
    4. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm en steek met de deeguitsteker 12 rondjes uit de deeglap.

       
    5. Druk met de andere zijde van de deeguitsteker in elk kuipje van het muffinblik een ronde deeglap.

      Wikkel het overgebleven deeg weer in het huishoudfolie en plaats dit terug in de koelkast.

      Ik zelf heb het deegpakketje in een diepvrieszakje gedaan en ingevroren, voor een volgende receptje

       
    6. Prik met een klein gebaksvorkje een aantal gaatjes in de bodem van het deeg.

       

       
    7. Bak de taartvompjes nu ongeveer 7 minuten en haal dan (met een ovenwant aan) het muffinblik uit de oven en werk met een lepel de zijkanten van het deeg even bij.

      Dit lijkt een beetje gek, maar ik heb gemerkt dat wanneer je het vormpje een paar minuten zo bakt, de bodem beter gaart.

       

       
    8. Vul elke deegvormpje met een ijslepel vol kersenvulling en plaats het muffinblik weer in de oven.

       

       
    9. Bak de gevulde vlaaitaartjes verder gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

      Laat de kersenvlaaitjes bijna volledig afkoelen buiten de oven, maar in het muffinblik.

       
    10. Daarna kun je de kersenvlaaitjes helemaal laten afkoelen op het rooster

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

6 reacties op “Kersenvlaaitjes”

  1. Schattig maar ik woon in limburg…,dus moet ze toch echt groter maken, anders kijken ze me scheef aan

Geef een reactie