Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Hummingbird bakery marshmallow cupcake

Hummingbird Bakery Marshmallow Cupcake

Gepost op

Heerlijk recept uit Het Hummingbird Bakboek.
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

Marhmallow Cupcakes

  • 120 gr bloem
  • 140 gr poedersuiker
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 45 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 120ml volle melk
  • 1 ei
  • ¼ tl vanille-extract
  • 12 middelgrote roze marshmallows
  • 200g mini marshmallows

Vanille Frosting

  • 250 gr gezeefde poedersuiker
  • 80 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 25 ml volle melk
  • een paar druppels vanille-extract

Decoratie

  • glitter strooisel (consumptie)
  • 200 gr mini marshmallows

Benodigdheden

Cupcakes

Frosting

Bereiding

Marshmallows Cupcakes

Verwarm de oven voor op 170°C. En plaats in elk vakje van met muffinblik een papieren cupcakevormpje.

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, zout en boter in de mixer met meedraaiende kom. En klop op lage snelheid totdat je een zanderige massa krijgt.

Schenk geleidelijk de helft van de melk en mix de melk bij de boter-massa tot deze volledig door de boter is opgenomen.

Klop met de garde het ei, vanille-extract en de resterende melk samen in een aparte kom, schenk het vervolgens bij het bloem-mengsel, nu moet je blijven mixen tot er een zachte en gladde massa ontstaat. Schraap met de siliconen spatel langs de randen en de bodem van de kom, om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed gemengd worden.

Vul de cupcake vormpjes voor twee/derde met beslag en bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat het licht goudbruin is en de cupcake terugveert als je er licht in drukt.

Laat de cupcakes de eerste tien minuten afkoelen buiten de oven maar in het muffinblik, daarna kun je ze volledig laten afkoelen op het rooster.

Zodra de cupcakes volledig afgekoeld zijn vul je de cupcakes met een klodder gesmolten marshmallow. Zet het kapje wer op de cupcakes en laat de marshmallow afkoelen.

Vanille Frosting

Klop de poedersuiker en de boter samen in de mixer met meedraaiende kom, op een gemiddelde snelheid totdat het mengselgoed gemengd en zacht is.

Zet de mixer om de laagste snelheid. Meng de melk en vanille-extract in de andere kom, voeg vervolgens het melkmengsel geleiding toe aan het botermengsel.

Als laatste mix je de boter op d ehoogste snelheid nog 5 minuten.

Schep de mini marshmallows er met de spatel doorheen en versier elke afgekoelde marshmallow cupcake met een flinke dot botercreme, als laatste strooi je nog wat eetbare glitters over de botercreme en de marshmallow Cupcakes van The HummingBird Bakery uit Londen zijn klaar!

Het Hummingbird BakboekDit is een recept uit Het Hummingbird Bakboek, prijs €17,50 en altijd zonder verzendkosten!

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Geef een reactie