Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
hotelcake-cupcake

Hotelcake Cupcake

Gepost op

Super Cupcakes!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

+/- 24 Cupcakes

Decoratie

Botercreme

  • 125 gr sojaboter voor bakken en braden
  • 125 gr zachte boter
  • 1 tl vanille extract
  • 2 cups gezeefde poedersuiker
  • 2 el melk

Materialen

Cupcakes

Botercreme

Decoratie

Bereiding

Modeling Paste

  • Kneed de tylosepoeder door het fondant en laat het fondant nu minimaal 2 uur rusten, luchtdicht verpakt.
  • Hierna is het nog prima kneedbaar, perfect te vormen en het wordt steviger na modeleren.
  • Het verkregen mengsel met fondant wordt ook wel “modeling paste” genoemd.

Cupcakes

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C graden.
  • Plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom.
  • Snij de boter in kleine dobbelsteentjes en klop de boter in de andere mengkom tot een romige massa.
  • Voeg lepel voor lepel de suiker toe aan de boter en mix het geheel 8-10 minuten
  • Schraap regelmatig met de siliconen spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt zodra het vorige volledig opgenomen is in de botermassa.
  • Verlaag de snelheid en voeg het bloemmengsel en de melk om de beurt toe. (het bloemmengsel in 4 delen, de melk in 3 delen.
  • Begin en eindig hierbij met het bloemmengsel.
  • Schraap met de spatel langs de zijkanten n de bodem van de kom en voeg pas een volgend deel toe als de vorige geheel is opgenomen in het beslag.
  • Mix, nadat alle ingrediënten zijn toegevoegd, nog 10 seconden.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes.
  • Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 18 tot 20 minuten.
  • Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Botercreme

  • Mix in de beslagkom de boter, sojaboter tot een smeuïg geheel.
  • Voeg het aardbeien extract toe.
  • Mix daarna op gemiddelde snelheid, schepje voor schepje de suiker toe.
  • Schraap tussendoor met de siliconen spatel het beslag goed van de randen en de bodem zodat alle ingrediënten goed gemend worden.
  • Zodra alle suiker toegevoegd is, lijkt het beslag wat droog te worden, voeg de melk toe en mix op gemiddelde snelheid het beslag tot een glad en luchtig geheel.
  • Leg de vochtige theedoek over de beslagkommen, totdat je de botercreme gaat gebruiken.
  • Voor het beste resultaat kun je de beslagkom met theedoek in de koelkast neer zetten, totdat je het gaat gebruiken.

Luxe Cupcakes

  • Rol het fondant uit tot een dikte van ongeveer 2 mm en steek met de bloemuitsteker kleine bloemetjes uit het fondant, leg de bloemetje te drogen in een koffielepel, op deze manier gaan de blaadjes wat opstaan.
  • Vul de spuitzak met de botercreme en spuit op elke goed afgekoelde cupcake een mooie toef en plaats vervolgens op elke toef een uitgehard fondant bloemetje.

Categorie:Luxe Cupcakes

2 reacties op “Hotelcake Cupcake”

  1. celesta zegt:

    wat voor boter word er bedoeld met zachte boter?
    Groetjes celesta

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Celesta,

      Wanneer er bij de recepten op cupcakes en muffins.nl gesproken wordt over zachte boter bedoelen wij altijd, mist anders vermeld, ongezouten roomboter.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie