Onze webshop is deze zomer gesloten, de nieuwe webshop gaat na de zomer online!
Gemarmerde cupcakes

Gemarmerde cupcakes

Bijgewerkt op

Makkelijk recept om heerlijke gemarmerde vanille en chocolade cupcakes te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

12

Op 18 juli 2010 kwam dit recept online, en na bijna 6 jaar was het wel aan een kleine update toe.

In dit cupcake recept laten wij jullie aan de hand van duidelijke stap voor stap foto’s zien, hoe eenvoudig het is om zelf gemarmerde vanille en chocolade cupcakes te maken.

Het enige dat je er voor nodig hebt zijn ingredienten die je vast al wel in huis hebt, zoals patentbloem, bakpoeder, zout, melk, een paar eitjes, gesmolten boter, cacapoeder of zelf kunt maken zoals onze DIY vanille extract.

Vanille extract maken

 

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes Marie-Louise

Wat heb je nodig om Gemarmerde cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 180 gram Bloem
  • 1 1/2 tl Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
  • 3 Eitjes (maat S op kamertemperatuur)
  • 140 gram Kristalsuiker
  • 175 gram Ongezouten boter (gesmolten)
  • 2 tl DIY vanille extract
  • 125 ml Halfvolle melk
  • 2 el Cacaopoeder

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Gemarmerde cupcakes?

  • Gemarmerde cupcakes maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn en de boter gesmolten, maar wel afgekoeld is!

       
    2. Verwarm de oven voor op 170°C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

       
    3. Roer met de garde de bloem, het bakpoeder en het zout luchtig door elkaar.

       
    4. Mix met de garde in de andere kom de suiker en eitjes tot een schuimige massa.

       
    5. Schenk al mixend met de garde de gesmolten boter bij de schuimige suikerei massa.

       
    6. Voeg vervolgens het vanille extract toe en klop dit ook door de boter en ei massa.

       
    7. Voeg al mixend met de garde de helft van het bloemmengsel bij het eimengsel.

       
    8. Voeg dan de melk toe en klop het luchtig door het beslag

       
    9. Daarna voeg je de tweede helft van het bloemmengsel toe al mixend toe.

      Let op dat je het beslag niet overmixt!

       
    10. Schep een derde deel van het beslag in de andere mengkom (van het bloemmengsel)

       
    11. Roer de twee eetlepels cacaopoeder door het kleine beetje beslag

       
    12. Vul elke bakingcup in het muffinblik met twee mini ijslepels vanille beslag.

       
    13. Daarna schep je op deze twee ijslepels vanille beslag nog een mini ijslepel chocolade beslag.

       
    14. Als laatste roer je met de caketester het chocolade beslag door het vanille beslag. Bak de cupcakes in 18 tot 20 minuten gaar.

       
    15. Laat de cupcakes na het bakken twee minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    16. Daarna kun je de gemarmerde vanille en chocolade cupcakes volledig afkoelen op het rooster.

       

Gemarmerde cupcakes

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Gemarmerde cupcakes”

  1. Kaylee zegt:

    Hee,

    Ik wou deze cupcakes gaan maken,
    maar heb zo even rondgekeken op de site,
    maar bijna nergens staan de hoeveelheid cupcakes bij.
    Hoeveel kan je er precies uithalen??

    Liefs,

  2. Miss Baksel zegt:

    Hoi Kaylee,

    Bij de meeste recepten heb ik het op het boodschappenbriefje vermeld (bij dit recept gaat het om plus-minus 16 cupcakes) staat er niks bij vermeld dan gaat het om 12 tot 24 cupcakes.

    Behalve bij de Magnolia Bakery Red Velvet Cupcakes met Romige Vanille Frosting, van dit beslag bak je ongeveer 48 cupcakes!

    Ik hoop dat ik je vraag goed beantwoord heb,

    Lieve groetjes

    Marie-Louise aka Miss Baksel

Geef een reactie