Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Gehaktballen met aardappelpurree cupcakes

Gehaktbal met Aardappelpuree Cupcake

Bijgewerkt op

Heerlijk hartig hapje!
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

30 minuten

90 minuten

24 cupcakes

In dit heerlijke recept werken we met cup hoeveelheden, op onze Tip & Technieken pagina vind je een handige omrekentabel!

Maar met een maatbeker kom je al een heel eind! Want 250 ml = 1 cup voor zowel droge als natte ingredienten….

En uiteraard verkopen wij in onze webshop de onmisbare maatpannetjes

Wat heb je nodig om Gehaktbal met Aardappelpuree Cupcake te maken?

Ingrediënten

Gehaktballen Cupcakes

  • 1 cup Creamcrackers (verkruimeld)
  • 1 cup Haver
  • 900 gram Gehakt (half om half)
  • 2/3 cup Ui (in blokjes gesneden)
  • 2/3 cup Volle melk
  • 1/2 cup Verse peterselie (gehakt)
  • 1/2 cup Selderij (in blokjes gesneden)
  • 1/3 cup Ketchup
  • 1/4 cup Groene paprika (in blokjes gesneden)
  • 2 el Worcestershire saus
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Zwarte peper (Fijn gemalen)
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zachte mosterd
  • 1/2 tl Gedroogde marjolein
  • 1/2 tl Gedroogde thijm
  • 1/2 tl Aromat
  • 2 Eieren (Licht geklopt)

Aardappelpuree Topping

  • 900 gram Aardappelen
  • Zout
  • 2 el Melk
  • 2 el Zure room
  • 60 gram Boter (ongezout en op kamertemperatuur)
  • Zwarte peper (fijngemalen)

  • Je favoriete vleesjus
  • Peterselie (Vers en gehakt)

Materialen

Hoe maak je Gehaktbal met Aardappelpuree Cupcake?

  • Gehaktballen maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en vet elk vakje van het muffinblik in met de bakspray.

      Meng de verkruimelde crackers, haver en melk bij elkaar in de middelste mengkom.

      Kneed in de grote kom het gehakt, de uitjes, peterselie, selderij, ketchup, groene paprika, worcestershire saus, zout, zwarte peper, paprikapoeder, mosterd, marjolein, thijm, aromat en eieren bij elkaar tot een geheel.

      Maak in het midden van het gehakt een kuiltje en schenk hier het haver-melk mengsel in, kneed de ingrediënten nu goed door elkaar.

      Verdeel het gehakt in 12 gelijke portie over het ingevette muffinblik, waarbij je er voor zorgt dat er net als bij gebakken cupcakes een mooie bolle kop op het gehakt is.

      Bak de gehakt cupcakes in ongeveer 30 minuut gaar.

      Bekleed het bord met het keukenpapier en laat de gehakt cupcakes op het keukenpapier uitlekken.

       
  • Aardappelpuree maken

    1. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes van 2cm bij 2 cm.

      Plaats de aardappelen in een pan met koud gezout water en breng het water met de aardappelen aan de kook.

      Kook de aardappelen door totdat deze met een vork door te prikken zijn.

      Giet de gekookte aardappelen af.

      Voeg de overgebleven ingrediënten bij de aardappelen en stamp de aardappelen tot een zachte puree.

       
  • Gehaktballen Cupcakes met Aardappelpuree Topping

    1. Schep met behulp van de ijsschep op elke uitgelekte en warme cupcake een flinke bol warme aardappelpuree.

      Garneer de aardappelpuree topping met wat gehakt peterselie en serveer de cupcakes met warme jus.

       

Een reactie op “Gehaktbal met Aardappelpuree Cupcake”

  1. wat is dat leuk ,ik ben er ook aan begonnen .en lekker dat ze zijn

Geef een reactie