Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Citroen bosbes cupcake met citroen roomkaas frosting

Citroen Bosbes Cupcake met Citroen roomkaas Frosting

Bijgewerkt op

Recept van Cupcake Wars deelneemster Lori Jacobs!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

24 cupcakes

Wat heb je nodig om Citroen Bosbes Cupcake met Citroen roomkaas Frosting te maken?

Ingrediënten

Cupcakes bakken

Roomkaas frosting

Garnering

  • 24 bosbessen

Hoe maak je Citroen Bosbes Cupcake met Citroen roomkaas Frosting?

  • cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Zeef de cakebloem, bakzout en zout bij elkaar in de middelste mengkom.

       
    3. Mix op een gemiddelde snelheid in de grootste beslagkom de boter en suiker tot een romige massa.

       
    4. Voeg de eieren een voor een toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei volledig is opgenomen in de boter-massa.

       
    5. Voeg het vanille extract en de citroenschil al mixend toe.

       
    6. Schraap met de silicone spatel langs de bodem en de randen van de kom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd worden.

       
    7. Voeg al mixend het bloem-mengsel in drie gelijke delen, afgewisseld met de zure room toe aan de botermassa, waarbij je begint en eindigt met het bloem-mengsel.

       
    8. Stop met mixen zodra de laatste meel-sliert verdwenen is (Niet overmixen!)

       
    9. Schep met de silicone spatel de bosbessen door het beslag.

       
    10. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes en bak de cupcakes gaar en goudbruin in 16 tot 20 minuten.

       
    11. Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op het rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Mix op een gemiddelde snelheid de roomboter en roomkaas tot een licht en luchtige massa.

       
    2. Voeg al mixend het vanille extract, de blauwe voedselkleurstof, de rode voedselkleurstof, de citroenschil en het citroensap toe.

       
    3. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe tot een mooie gladde creme.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Vul de spuitzak met de paarsblauwe botercreme en knip de punt van de spuitzak recht af.

       
    2. Draai op elke goed afgekoelde cupcake een mooie toef roomkaas botercreme.

       
    3. Als finishing touch plaats je bovenop elke toef een verse bosbes.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Lori Jacobs

9 reacties op “Citroen Bosbes Cupcake met Citroen roomkaas Frosting”

  1. Kim zegt:

    Dit recept was een regelrecht succes. Nooit eerder heb ik mijn familie en vrienden zo horen smullen. De overgebleven cupcakes die ik meegaf voor mijn neefjes, kregen een waardevolle waardering op Facebook :-) ! Het recept staat voor 24 cakes, maar ik heb er bijna het dubbele uitgehaald. Ik denk dat mijn trouwe KitchenAid het beslag nog luchtiger maakte dan. Ik zelf vond de cupcakes te dag erna lekkerder, dus maak ze gerust van te voren. Ik had de frosting niet gekleurd, omdat mijn kleine nichtjes niet zo goed gaan op kleurstoffen, maar ze zagen er nog steeds heel leuk uit.
    Dit recept MOET je proberen…

  2. Ron zegt:

    Wow Kim, wat een ontzettend leuke reactie! Dat doet een mens goed!

  3. Debby zegt:

    Ik heb hem Vandaag samen met mijn dochter gemaakt. Ze vond ze heerlijk

  4. Malika zegt:

    Hallo allemaal,

    Na de reactie hebben gelezen van Debby.
    Vroeg ik me af of ik het recept ook kan halveren?
    24 cupcakes is het een beetje teveel voor ons.

    Hoop gauw op een reactie!

    Groetjes,

  5. Vanessa zegt:

    Vraagje, in het recept staat er 1 1/2 cup verse bosbessen. Hoeveel gram is dit?
    Groetjes

  6. Mike zegt:

    Vandaag deze gemaakt met mijn dochter, ze zijn net klaar. Kunnen niet wachten om te proeven, ze ruiken echt heerlijk. De topping hebben we natuurlijk wel even geproeft en die is geweldig ( mijn dochter zegt yummie). 24 cakes leek ons veel dus we hebben de helft gemaakt!
    Onze volgende wordt de red velvet :-)
    Veel bak plezier

Geef een reactie