Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cinnamon roll cupcakes voor twee

Cinnamon roll cupcakes voor twee

Bijgewerkt op

Een heerlijk smeuige cupcake variant van het bekende warme kaneel broodje met roomkaasglazuur.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

2

Een cinnamon roll is een warm opgerold kaneelbroodje met een heerlijke vanille roomkaasglazuur die bijna van het broodje afdruipt.

Cinnamon Rolls

De cupcakevariant van dit heerlijk broodje moet je, net als de cinnamon roll zelf, op eten wanneer deze nog warm is, Deze cupcakes zijn ongelofelijk smeuig en een absolute aanrader voor elke zoetekauw!

Heel veel bakplezier

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cinnamon roll cupcakes voor twee te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Kaneelsuiker

  • 2 tl Gesmolten boter (10 gram)
  • 2 tl Bruine suiker (10 gram)
  • 1/2 tl Kaneelpoeder

Roomkaasglazuur

  • 1 el Roomkaas (20 gram, Monchou)
  • 1 tl Boter (6 gram)
  • 3 el Poedersuiker (36 gram)
  • 1/4 tl Vanille extract

Materialen

Cupcakes

Kaneelsuiker

  • Vork

Roomkaasglazuur

  • Standmixer met ballongarde
  • Siliconen spatel
  • Hoekspatula

Hoe maak je Cinnamon roll cupcakes voor twee?

  • Cupcakebeslag maken

    1. Zorg dat alle ingredienten voor de cupcakes op kamertemperatuur zijn en de boter gesmolten.

      Op onze Tips & Techniekenpagina lees je meer over, waarom de ingredienten eigenlijk op kamertemperatuur moeten zijn.

      De boter mag niet meer warm zijn! Ander gaart het eiwit straks al tijdens de bereiding van het kleine beslagje.

       
    2. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats de twee bakingcups in het midden van het muffinblik.

       
    3. Klop in twee minuten in  de standmixer het eiwit en de suiker op.

      Het eiwit is klaar, zodra het schuimig geklopt is.

       
    4. Zet de ballongarde omhoog en spatel de gesmolten (afgekoelde) boter en het vanille extract door het opgeklopte eiwit.

       
    5. Voeg de bloem en bakpoeder toe en mix op een gemiddelde snelheid tot een gladde massa.

       
    6. Haal de ballongarde weer omhoog en spatel de melk door het beslag om er een mooi glad cupcakebeslag van te maken.

       
    7. Zodra heyt beslag klaar is verdeel je het beslag gelijkmatig over de twee bakingcups.

       
  • Kaneelsuikertopping maken

    1. Roer in het magnetronbestendige schaaltje de bruinesuiker, kaneel en boter door elkaar.

       
    2. Plaats het schaaltje in de magnetron en laat de massa in een paar seconde volledig smelten

       
    3. Besprenkel het gesmolten kaneelsuiker-botermengsel over de twee bakingcups met beslag.

      Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin 

       
  • Roomkaasglazuur

    1. Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je het roomkaasglazuur maken.

      Zorg dat de roomkaas en de boter beide zacht en op kamertemperatuur zijn.

       
    2. Mix op een gemiddelde snelheid alle ingredienten voor het roomkaasglazuur zalvig.

       
    3. Bedruip de cupcakes zodra ze uit de oven zijn direct met het roomkaasglazuur.

      Laat de cupcakes na het bakken 5 minuten in het muffinblik afkoelen.

      De cupcakes zijn het lekkerst wanneer je ze warm op eet!

       

Cinnamon roll cupcakes voor twee

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie