Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolate chip cookie dough cupcakes

Chocolatechip cookiedough cupcakes

Bijgewerkt op

Geinspireerd door het koekjesdeeg ijs van ieders ijsvrienden Ben & Jerry's
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

30 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

Ben jij ook zo ontzettend dol op het ijs van Ben & Jerry’s? Dan vind je deze cupcakes zeker helemaal te gek!

Wat heb je nodig om Chocolatechip cookiedough cupcakes te maken?

Ingrediënten

De cupcakes

Cookie dough vulling

Cookie dough botercreme

Decoratie

Hoe maak je Chocolatechip cookiedough cupcakes?

  • Amerikaans chocolade koekjesdeeg maken

    1. Roer in de middelste mengkom het bloem, de baksoda en zout door elkaar.
      Maak alvast een kuiltje in het midden van het bloemmengsel.

       
    2. Mix op een gemiddelde snelheid in de kleinste mengkom de boter, suikers, melk en het vanille extract.

       
    3. Schenk het botermengsel in het kuiltje van het bloemmengsel en schep de natte en droge ingredienten samen met de chocodruppels door elkaar.

       
    4. Zet de kom in de koelkast en laat het deeg in 15 tot 30 opstijven.

       
    5. Kneed vervolgens van het deeg kleine bolletjes (twee eetlepels deeg per bolletje), leg deze op de bakplaat en plaats dit 30 minuten in de vriezer.

       
  • Cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Zeef de bloem, suiker, baksoda en zout bij elkaar in de mengkom en roer met de pollepel even luchtig door de kom totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.

       
    3. Spatel met de silicone spatel het hete water, olie, ei en het extract door de droge ingrediënten.

       
    4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de kuipjes van het muffinblik.

       
    5. Plaats vervolgens in het midden van elk beslag een bevroren deegballetje.

      Als je wilt dat het deeg licht mee gebakken wordt, zorg er dan voor dat het deeg iets boven het beslag uit komt. Wil je het deeg ongebakken laten, dompel het dan onder in het beslag en druk het ietsjes aan zodat het onder het beslag blijft.

       
    6. Bak de cupcakes gaar en goudbruin in 20 tot 25 minuten en laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op het rooster.

       
  • Koekjesdeeg botercreme

    1. Mix in de middelste mengkom de boter en suiker tot een licht en luchtige massa.

       
    2. Mix vervolgens beetje bij beetje de bloem, melk en vanille extra bij de boter en blijf mixen tot  de frosting een zachte en romige crème is geworden.

       
  • Cupcakes decoreren

    1. Vul de spuitzak voorzien van het spuitmondje met de botercreme en spuit op elke cupcake een mooie toef botercreme, steek vervolgens in de top van de toef  het kleine koekje en bestrooi de toef verder met wat kleine chocodruppels.

       

*In plaats van chocodruppels kun je natuurlijk ook een reep chocolade verkruimelen

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Danielle M.

14 reacties op “Chocolatechip cookiedough cupcakes”

  1. Robine zegt:

    Wauw, deze zien er echt heel erg lekker uit! Mooi foto’s ook.. ik ga dit proberen :)

  2. elineetjeeuh zegt:

    hoeveel gram is 1/4 cup??

  3. Mike en Mila zegt:

    Hey hoi,

    Vorige week hebben we deze gemaakt En ze zijn perfect gelukt. Het vele bakken werp zijn vruchten af :-)
    Dit is een bewerkelijk recept maar oh zo leuk om te maken! Cookiedough snoepen tijdens het maken, wel uitkijken dat je halverwege de voorraad niet op hebt.
    Over de smaak zijn mijn dochter en ik het niet eens deze keer, ze vind hem heerlijk smaken terwijl dit niet mijn smaak is (alles smaakte naar cookiedough dus weinig nuance) . Zo zie je voor ieder wat wils en keuze genoeg op de site, wij zijn al aan het kijken voor een nieuw recept!

    • Hallo Mike en Mila,

      Ja over smaak valt niet te twisten, Mila stiekem vind ik deze ook super lekker ;-)

      Wat ook een erg lekker cupcake recept is is de Miljonairs cupcake!

      Hier op de redactie zijn we het er allemaal over eens, de miljonairs cupcake is de lekkerste cupcake die wij ooit gegeten hebben, en we hebben er ondertussen erg veel geproefd.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Mike en Mila zegt:

    De miljonairs cupecake gaat het worden :-)

  5. Mike en Mila zegt:

    Cupecakes in maximum overdrive :-)
    Vandaag hebben we deze gemaakt…….althans de cakes zijn klaar en staan af te koelen en de caramel is klaar om straks in de cupcakes te verdwijnen.
    Dit is volgens ons het mooiste beslag dat we gemaakt hebben, deze gaan we als standaard beslag gebruiken. Mooi glad en de cakes komen er perfect uit.
    De caramel is ook mooi en wat lekker simpel! Normaal maakt ik caramel met koksroom maar dit is vele malen gemakkelijker.
    Jammer genoeg hadden we alleen pure smeltchocolade maar we verwachten dat dit juist goed kan omdat de cake zoet zal zijn.
    We vullen het verslag aan als we ze geproeft hebben maar voor nu hebben we dikke pret met de bereiding :-)
    Aangezien het vakantie is houden ons aanbevolen voor nog een cupcake tip met een uitdaging.

    • Hallo Mike en Mila,

      Dit recept en bijbehorende foto’s hebben wij vorig jaar maart met erg veel plezier gemaakt en de cupcakes daarna met heel erg veel smaak opgegeten!

      Alleen pure chocolade is natuurlijk helemaal geen probleem. :-D

      Wat ook een erg lekkere cupcake is, wij zijn op dit moment het recept aan het modereren, is de pudding cupcake!

      Wellicht kan dit jullie vakantie cupcake worden.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie