Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolade cupcakes met paaseitjes

Chocolade cupcakes met paaseitjes

Bijgewerkt op

Heerlijke chocolade cupcakes met als hoofdingredient chocolade puddingmix en paaseitjes.
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

22 minuten

0 minuten

12

Stiekem is dit recept een chocolade kopie van ons vanille pudding cupcake recept. Alleen dan met onze DIY chocolade puddingmix en meegebakken chocolade paaseitjes.

Het enige wat je nodig hebt naast wat van je DIY chocolade puddingmix, is patentbloem, bakpoeder, boter, melk, suiker, eieren, een beetje huisgemaakt vanille extract en natuurlijk chocolade paaseitjes!

Vrolijke Paasdagen!

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Chocolade cupcakes met paaseitjes te maken?

Ingrediënten

  • 198 gram Patentbloem (1 1/2 cup)
  • 95 gram Chocolade puddingmix (1/2 cup)
  • 1 1/2 tl Bakpoeder
  • 113 gram Ongezouten boter (1/2 cup)
  • 102 gram Kristalsuiker (1/2 cup)
  • 2 Eitjes
  • 1 tl Vanille extract
  • 187,5 ml Halfvolle melk (3/4 cup)
  • 1/2 tl Zout
  • 12 Paaseitjes (4 wit, 4 puur en 4 melk)

Hoe maak je Chocolade cupcakes met paaseitjes?

  • Chocolade cupcakes met paaseitjes maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn en de boter extra zacht.

      Warm de boter liever niet op in de magnetron, omdat je straks de eieren door de boter moet mixen en je eieren dan per ongeluk kunnen garen.

       
    2. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik en schattige Paasbakingcup.

       
    3. Klop met de garde in de grote mengkom, het bloem, het zout, de puddingmix en het bakpoeder losjes door elkaar.

       
    4. Klop in de standixer met de ballongarde de boter en suiker zalvig.

       
    5. Zodra de boter en suiker zalvig geklopt zijn voeg je een voor een al mixend op een gemiddelde snelheid de eitjes toe.

      Voeg het tweede ei pas toe zodra het eerste ei volledig door de zalvige boter is opgenomen.

       

       
    6. Mix vervolgens de vanille smaakstof door het boter-suiker-ei-mengsel.

       
    7. Zet de standmixer op de laagste snelheid en voeg om en om het bloemmengsel en de melk toe aan de zalvige botermassa.

      Begin en eindig met het bloemmengsel.

       
    8. Niet overmixen!

      Stop met mixen zodra de laatste meeldraad verdwenen is.

      Spatel het beslag nog twee maal goed door elkaar.

       
    9. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakingcups

       
    10. Verwijder de folietjes van de paaseitjes en druk een paaseitje in het midden van elk kuipje met beslag.

      Niet helemaal onder dompelen, tijdens het bakken zakken ze vanzelf naar beneden.

      Bak de cupcakes gaar en zachtbruin in ongeveer 22 minuten.

       
    11. Laat de cupcakes na het bakken de eerste 5 minuten afkoelen in het muffinblik.

       
    12. Laat de cupcakes daarna volledig afkoelen op het afkoelrooster.

       

Chocolade cupcakes met paaseitjes

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie