Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cherry Coke ® cupcakes

Cherry Coke ® cupcakes

Bijgewerkt op

Geweldig Coca Cola® cupcake recept waarin we stap voor stap beschrijven hoe je zelf heerlijke cherrycoke cupcakes bereidt
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

90 minuten

12

Frisdrank cupcakes zijn echt super lekker en luchtig en vast en zeker een topper op elke feestje!

Deze Coca Cola cupcakes zijn echt super makkelijk om te maken en smaken heerlijk!

In dit geweldige Coca Cola® cupcake recept leggen we aan de hand van stap voor stap foto’s uit, hoe je zelf heerlijke cherrycoke cupcakes bereidt.

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cherry Coke ® cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cherrycoke cupcakes

Cherry coke frosting

  • 50 ml Cherry Coca Cola ®
  • 110 gram Ongezouten roomboter (zacht en op kamertemperatuur)
  • 350 gram Poedersuiker
  • Roze voedselkleurstof

Kersjes

Materialen

Cupcakes

Botercreme

Kersjes

Hoe maak je Cherry Coke ® cupcakes?

  • Cherrycoke cupcakes bakken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

      Wanneer alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben, zullen ze beter met elkaar vermengen.

       
    2. Verwarm de oven voor op 180*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een glanzend zwarte bakingcup.

       
    3. Klop in de grootste kom de boter en suiker zalvig.

       
    4. Voeg het ei en de vanille pasta aan de romige boter toe en klop de massa luchtig.

       
    5. Roer de karnemelk door de cola heen.

       
    6. Zeef in de laatste kom de bloem, cacaopoeder, zout en baksoda bij elkaar.

       
    7. Schenk ongeveer 1/3 deel van de colakarnemelk bij het romige boter en eimengels.

       
    8. Zeef ongeveer een derde deel van het bloemmengsel in de grootste kom, en klop de ingredienten luchtig.

       
    9. Herhaal stap 6 en 7 nog twee maal tot je een zacht en zalvig beslag hebt.

       
    10. Vul de bakingcups tot ongeveer de helft met beslag en bak in ongeveer 25 minuten de cupcakes gaar en goudbruin.

       
    11. Laat de cupcakes na het bakken de eerste 5 minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    12. Na deze vijf minuten kun je de cupcakes volledig laten afkoelen op het rooster.

       
  • Kersjes van fondant of marsepein maken

    1. Kneed een stukje rood marsepein of fondant zacht.

       
    2. Rol uit dit rode stukje 12 kleine (1,5cm) balletjes.

       
    3. Leg het balletje in de palm van je hand en rol met je wijsvinger een kegelvorm in het balletje.

       
    4. Zet de kegeltjes met de kleine zijde op het bakpapier.

       
    5. Druk met het punttooltje een klein gaatje bovenin het midden van het kegeltje,.

      Doordat je heel zacht iets druk uitoefent wordt het kegeltje weer iets kleiner en ronder.

       
    6. Kneed een stukje groen marsepein of fondant zacht en bestrooi je werkblad met wat poedersuiker.

       
    7. Rol uit het groene stukje een dunne lange slang en verdeel deze in 12 stukjes van ongeveer 2,5 cm.

       
    8. Rol een van de uiteinde van de groene slangetjes met je wijsvinger puntig.

       
    9. Bewerk de andere kant van het groene steeltje met het flower & leaf tooltje, zodat het steeltje bovenaan een soort verdikking krijgt.

       
    10. Bestrijk het gaatje in de kers met een klein beetje eetbare lijm.

       
    11. Steek de puntkant van het steeltje in het gaatje en laat de lijm nu goed drogen.

       
  • Cherrycoke frosting maken

    1. Zorg dat de boter superzacht is, dat maakt het mixen een stuk makkelijker!

      Mix de boter met de ballongarde in ongeveer 10 minuten op de middelste stand licht en luchtig.

       
    2. Voeg al mixend op de laagste stand, beetje bij beetje de poedersuiker toe.

       
    3. Zodra de laatste suiker goed vermengd is met de romige boter, voeg je beetje bij beetje, al mixend de cola toe.

       
    4. Voeg als laatste een klein beetje roze voedselkleurstof toen

       
    5. Mix de botercreme tot deze heerlijk romig is.

       
  • Cupcakes decoreren

    1. Vul de spuitzak voorzien van het ster spuitmondje met de roze kersencola botercreme.

      Voorzie elke goed afgekoelde cupcake van een mooie roze botercreme toef.

       
    2. Als finishing touch plaats je bovenop elke toef een mooie kers.

       

Cherry Coke ® cupcakes

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

16 reacties op “Cherry Coke ® cupcakes”

  1. Staat aangevinkt in de probeerlijst

  2. Roy Sangers iets voor jou!

  3. Chermaine Bouland deze gaan we proberen

  4. Erna zegt:

    We hebben deze gemaakt en de cupcakes smaakten heerlijk!
    Alleen vonden wij allemaal (4 kinderen) de botercreme echt veel te zoet.
    Is daar een alternatief voor.

    Mijn zoon wil hem graag trakteren op school, maar niet met deze botercreme.

    • Hallo Erna,

      Wat leuk dat jullie dit heerlijke recept hebben nagemaakt, heb je er toevallig ook een foto van gemaakt? Want wij vinden het altijd super leuk om te zien wat onze lezers bakken met onze recepten.

      Het klopt inderdaad de frosting is inderdaad zoet, dat komt natuurlijk door de suiker en de cola, de een vind dit heerlijk de ander niet,
      het enige nadeel van botercreme is dat dit doorgaans wel zoet is, vanwege het hoge gehalte aan poedersuiker.

      Maar in onze webshop verkopen wij een een botercreme die een lager gehalte aan poedersuiker bevat en dus ook wat minder zoet zal smaken als de frosting die bij deze cupcake hoort.
      Het enige nadeel is dat de smaak dan niet overeenkomt met de cupcake, maar dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn.

      Met de botercreme van ons huismerk kun je zeker 24 cupcakes voorzien van een mooie swirl en kost maar €1,95!

      Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van je zoon en heel veel bakplezier gewenst!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie