Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cheesecake Cupcakes

Cheesecake en Cookie Cups

Bijgewerkt op

Een geweldig recept van Food Snots!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

22 minuten

90 minuten

24 cupcakes

Wat heb je nodig om Cheesecake en Cookie Cups te maken?

Ingrediënten

Chocolade koekjes

  • 1/2 cup Suiker (100 gram)
  • 1 cup Bruine suiker (110 gram)
  • 1 cup Gesmolten boter (250 ml)
  • 1 tl Vanille smaakmaker
  • 2 Eieren (maat L)
  • 2 1/2 cup Cakebloem (312,5 gram)
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Bakzout (natriumbicarbonaat)
  • 1/2 tl Zout
  • 1 1/2 cup Gehakte pure chocolade (252 gram)

Roomkaas taart

  • 250 gram Roomkaas (kamertemperatuur)
  • 1 3/4 cup Gecondensreerde melk met suiker (437.5 ml)
  • 2 Eieren (maat L)
  • 2 tl Vanille smaakmaker
  • 600 gram Kersenvlaai vulling

Materialen

Koekjes

Cupcakes

Hoe maak je Cheesecake en Cookie Cups?

  • Cheesecake en Cookie Cups

    1. Meng de suiker en de bruine suiker in een grote mengkom.

      Smelt de boter en voeg al roerend de suiker toe.

      Laat de pan met suiker-boter nu 5 tot 10 minuten staan.

      De suiker kan nu licht karameliseren.

      Voeg vervolgens de eieren en het vanille toe.

      Meng in de de andere kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout, maak een kuiltje in het midden van het bloem-mengsel en giet hier de botermassa in.

      Kneed met je handen alle ingrediënten tot een mooi stevig deeg.

      Als laatste vouw je de gehakte chocolade stukjes door het deeg.

       
    2. Verwarm de oven voor op 160*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

      Schep met behulp van de ijslepel in elk bakvormpjes een bolletje deeg

       
    3. Bak de bolletjes deeg ongeveer 6 minuten of totdat de bolletjes ingezakt zijn.

       
    4. Mix op een gemiddelde snelheid de roomkaas, de melk, eieren en vanille tot een licht en luchtige massa.

      Schep op elke iets gebakken koekje twee eetlepels van het roomkaas mengsel.

       
    5. Bak de cupcakes gaar in ongeveer 15 tot 18 minuten.

      Laat de cupcakes op het rooster volledig afkoelen en schep op elke cupcake een volle eetlepel vlaaivulling.

      Zet de cupcakes vervolgens een uur in de koelkast.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: , , ,

Bron/Foto: Food Snots

29 reacties op “Cheesecake en Cookie Cups”

  1. Sannie zegt:

    Voor hoeveel cupcakes is dit recept? Ziet er super lekker uit!!

  2. Sannie zegt:

    Hoi Marie-Louise,

    Ooow fijn dankjewel! Toch wel handig om te weten. Ik heb met pinksteren een high tea en waarbij iedereen iets moet meenemen. Dit lijkt me echt een geweldig lekkere cupcake. Hoe waren de reacties bij jou?

    Groetjes Sannie

  3. Miss Baksel zegt:

    Hallo Sannie,

    Is het allemaal gelukt om alles voor elkaar te krijgen voor de High Tea?

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  4. Sannie zegt:

    Hey Marie-Louise,

    Ik ga er vanmiddag denk ik mee aan de slag :) morgen einde van de ochtend begint de high tea.
    Vind het altijd zo lastig om in te schatten wanneer ik dan het beste kan gaan bakken.
    Zo vers mogelijk is natuurlijk wel het lekkerst, dus misschien morgenochtend vroeg opstaan en dan gaan bakken… Maar als het mislukt dan heb ik geen tijd meer om iets anders te maken. Ik ben nog niet zo’n ervaren bakster :)

    Groetjes Sannie

  5. Sannie zegt:

    Nog even een vraagje…

    Als de boter smelt en je hebt de suiker toegevoegd, moet je het 5-10 min laten staan. Moet dat op het gas blijven staan of moet je het er dan af halen?

  6. Miss Baksel zegt:

    Hou Sannie, dan moet je de pan van het gas afhalen…

    De voorbereiding van een High Tea is inderdaad best omslachtig, en planning is dan inderdaad heel belangrijk…

    Ik zou als ik jou was gewoon vanavond al beginnen met de eerste gerechten te bereiden.

    Heel veel bakplezier en morgen lekker genieten van je eigen High Tea!

  7. Muffinlover zegt:

    Hai

    K had een vraagje; k zie tussen de ingredienten cup staan, bv 1 cup suiker, 1 cup boter… Wat zijn de afmetingen van deze cup?

    Tnx

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Imane,

      Op onze technieken pagina vind je bij de rubriek: Meten = Weten de categorie Cup Hoeveelheden, hier vind je een omreken tabel!

      Werken met cup hoeveelheden is veel gemakkelijker dan werken met grammen. Op deze manier is de CUPcake ooit ook ontstaan.

      In onze webshop Het Zoete Warenhuis.nl verkopen wij de Wilton Scoop-it Cupmaten voor €8,25 (excl. verzendkosten)

      Ideale set van 4 maatlepels van 1/4 cup tot 1 cup. Onmisbaar bij het maken van Cupcakes!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  8. MuffinLover zegt:

    bedankt voor het reageren!!

    K had nog een vraagje; waar kan k de kersenvlaai kopen die in het recept staat?

    Alvast bedankt

  9. Miss Baksel zegt:

    Hallo Imane,

    Kersenvlaai koop je in de supermarkt, het zit in een blikje en staat bij de bakbenodigdheden.

    Heel veel bakplezier!

    En als je het leuk vind kun je de foto’s van jouw Cheescake en Cookie Cup uploaden naar cupcakesenmuffins.nl dan plaatsen wij hem onderaan het recept en natuurlijk in de lezergalerij op de homepage!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  10. hira zegt:

    hallo

    Ik heb een vraagje,
    Waar kan ik baksoda krijgen???

    dank u wel alvast!!

  11. Hira zegt:

    Sorry nog een vraagje moetje die eieren erin als de caramel nog kookt op vuur.
    En als je de mengsel mengt met de bloem dan is toch te heet om het gelijk te kneden?
    Nogmaals bedankt .

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Hira,

      Meng de suiker en de bruine suiker in een grote mengkom.
      Smelt de boter en voeg al roerend de suiker toe.
      Laat de pan met suiker-boter nu 5 tot 10 minuten staan.
      De suiker kan nu licht karameliseren.
      Voeg vervolgens de eieren en het vanille toe.

      Doordat je de gesmolten suiker nu 5 tot 10 minuten laat staan koelt deze af en carameliseert ook, daarna voeg je de eieren toe.

      daarna ga je de droge ingrediënten mengen en kun je met een gerust hart de ingrediënten door elkaar kneden , want de ergste hitte is er dan echt af.

      Maar controleer dit natuurlijk wel even, voordat je je hele handen er in steekt.

      Heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  12. karlijn zegt:

    Ik heb een vraagje: is de temperatuur voor het bakken met de cheese cake ook 160 c (voor 15-18 min)?
    En kan ik het beste hete-lucht met onder en bovenwarmte gebruiken of enkel hete-lucht (of enkel boven of onderwarmte)? Ik krijg morgen mijn nieuwe oven en kan niet wachten weer lekker aan de slag te gaan!
    Alvast dank voor je reactie!

    • Miss Baksel zegt:

      Goedemorgen Karlijn,

      Het klopt dat je de cheesecake ook op 160*C moet bakken.

      De regel verwarm de oven voor op 160*C is een rechtstreekse link naar de tip; Welke temperatuur bij welke oven? op onze uitgebreide Tips & Technieken pagina.

      Deze 160 graden celcius is dus een gemiddelde temperatuur en is bij elk type oven een ander stand of temperatuur.

      Hier bij cupcakesenmuffins bakken wij al onze lekkernijen in een hete luchtoven met boven en onderwarmte
      en draaien wij halverwege de baktijd (behalve bij biscuit) het muffinblik om , zodat de achterste cupcakes voor komen te staan.

      Heel veel plezier met je nieuw aanwinst en ook heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  13. Nadiya zegt:

    Hallo,
    Ik ben van plan deze cupcakes aanstaande week te bakken. Maar ik heb een klein vraagje.
    Er staat dat je de deeg 6 min. moet bakken. En daarna roomkaas roomkaasmengsel moet bij doen. En ze 15 min moet bakken. Moet die 6 min er af of niet? Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is.

    Nadiya

    • Hallo Nadiya,

      Wat leuk dat je deze cupcakes wilt gaan maken, ik ben heel benieuwd wat je er van zult vinden!

      Je moet de 6 minuten er niet van aftrekken, de 6 minuten baktijd is voor de koekjes, de 15 tot 18 minuten is de baktijd voor de roomkaastaartjes.

      Heel veel bakplezier

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  14. Nadiya zegt:

    Hallo, nog een vraagje moet je 5/10 min de pan op vuur laten staan of niet?

  15. Carline zegt:

    Is het de bedoeling dat de cakejes helemaal hard zijn als ze de oven uitkomen? Ik heb ze ongeveer 10 minuten langer gebakken en ze zijn nog helemaal nat. Ook na een uur koelkast zijn ze nog nat..

    En hoe droog moet het koekdeeg zijn? Haha

    • Hallo Carline,

      De roomkaas is uiteraard nog vochtig na het bakken, maar zodra de cupcakes volledig afgekoeld zijn en je er een flinke lepel vlaaifruit op gedaan hebt, moet je ze nog minstens een uur in de koelkast zetten om op te stijven, roomkaas wordt niet hard dor het bakken.

      De koekjes moeten er voor je de roomkaas erop schept zo uitzien als bij de foto van stap 3, je bakt ze niet helemaal gaar, dat gebeurt tijdens het meebakken van de roomkaas.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  16. Ik baal nogal van dit recept..! De koekjesbodem ging perfect, maar ik had teveel deeg dus daar maar een koek van gemaakt. Toen de cheesecake vulling.. Wat ik ook deed ''luchtig'' kreeg ik het niet ! Mijn stappen nagekeken in het recept, maar ook daar niets fout gedaan. Uiteindelijk van gif maar de uiterst vloeibare cheesecake vulling toch op de koekjes geschept.. Ze staan nu in de oven maar ik ben bang dat ik alles weg kan gooien.

  17. Sophia Csa zegt:

    Hoe kan 1/2 cup nou 100 gram zijn en 1 cup 110 gram?

  18. Ingrid zegt:

    Wat een geweldig recept, ga ze dit weekend maken, resultaat zal ik nog posten… Fijn weekend!!

Geef een reactie