Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Champagne cupcakes met champagne botercreme

Champagne Cupcakes met Champagne Botercreme

Bijgewerkt op

Luid het nieuwe jaar in met deze luxe champagne cupcake!
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

20 minuten

120 minuten

24 Cupcakes

Heerlijke champagne cupcakes om het nieuwe jaar mee in te luiden!

Wat heb je nodig om Champagne Cupcakes met Champagne Botercreme te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 2 3/4 cup Bloem (345 gram)
  • 3 tl Bakpoeder
  • 1 tl Zout
  • 2/3 cup Boter (150 gram)
  • 1 1/2 cup Kristalsuiker (300 gram)
  • 3/4 cup Champagne (187.5 ml hoe zoeter hoe beter!)
  • 6 Eiwitten

Botercreme

Materialen

Cupcakes

Botercreme

Decoratie

Hoe maak je Champagne Cupcakes met Champagne Botercreme?

  • Champagne cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 175*C. En plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

      Mix op een gemiddelde snelheid in de beslagkom de boter en suiker tot een zacht en romige massa.

      Zeef boven een andere mengkom het meel, de bakpoeder en het zout.

      Mix nu om en om met de champagne het meel-mengsel toe aan de zachte botermassa.

      Klop in de glazen schaal de eiwitten stijf, net zolang tot je er punten van kunt trekken.

      Spatel1/3 deel van het stijfgeslagen eiwit door het beslag, hierdoor wordt het beslag lichter.

      Spatel vervolgens de rest van het eiwit door het beslag.

      Vul de cupcakevormpjes tot 2/3 met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste tien minuten in het muffinblik, maar buiten de oven afkoelen. daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

       
  • Champagne botercreme maken

    1. Mix in twee minuten de suiker en boter op een gemiddelde snelheid tot een zachte en romige massa.

      Voeg vervolgens de vvanille smaakstof en de champagne toe en mix het in één minuut tot een zachte botercreme.

      Maak de theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit, bedek de mengkom met de vochtige theedoek en zet dit zo in de koelkast, laat de botercreme nu zeker een half uur opstijven.

      Deze botercreme is NIET geschikt voor kinderen!

       
  • Cupcakes versieren

    1. Haal de mengkom met botercreme uit de koelkast.

      Om de boter weer snel zacht te krijgen, kun je steeds met de siliconen spatel wat botercreme langs de rand van de mengkom vegen en vervolgens de botercreme in de spuitzak scheppen.

      Spuit op elke goed afgekoelde cupcake een mooie toef.

       

Gelukkig Nieuwjaar!

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Onbekend

5 reacties op “Champagne Cupcakes met Champagne Botercreme”

  1. Marleen zegt:

    Super leuk voor oud & nieuw!
    Mooie website trouwens en lekkere recepten!

  2. Rianne zegt:

    Voor hoeveel cupcakes is dit recept? Kon dat niet terugvinden in de benodigdheden of de bereiding!

  3. Griet zegt:

    kan je de champagne ook vervangen door schuimwijn?

Geef een reactie