Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Brownie cupcakes recept

Brownie cupcakes

Bijgewerkt op

Een chocolade explosie!
Dit recept delen:
Pinterest

70 minuten

25 minuten

100 minuten

20 - 24 cupcakes

Super smeuige brownie cupcakes gevuld en afgesmeerd met toblerone chocolade mousse!

Wat heb je nodig om Brownie cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Vulling

  • 300 gram Toblerone chocola
  • 300 ml Slagroom
  • 1 zakje Slagroomversteviger

Decoratie

  • 1 pak Hagelslag (Puur)

Materialen

Cupcakes

Vulling

  • Steelpannetje
  • Pollepel
  • Mengkom
  • Mixer
  • Theedoek

Decoratie

Hoe maak je Brownie cupcakes?

  • Cupcakes

    1. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

       
    2. Klop de mix en het water tot een gladde massa.

       
    3. Verdeel het beslag gelijkmatig over het muffinblik en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in 20 tot 25 minuten.

       
    4. Laat de cupcakes volledig afkoelen op het rooster.

       
  • Vulling

    1. Bereidt de vulling volgens ons Toblerone Chocolademousse recept

       
  • Decoratie

    1. Vul het diepe bord met de hagelslag.

       
    2. Laat de mousse afkoelen en boor uit elke afgekoelde cupcake een mooie holte.

      Vul elke cupcake met een beetje toblerone chocolademousse.

       
    3. Spatel vervolgens een flinke dot mousse op de cupcake.

       
    4. Smeer de dot mousse uit met de hoekspatula en doop de cupcake in het bord met chocolade hagelslag.

       
    5. Als finishing touch kun je met een klein beetje fondant en een mooie fondant uitsteker de brownie cupcake nog versieren.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Cupcake Queen

Een reactie op “Brownie cupcakes”

  1. Ron Klaren zegt:

    Owh deze zijn zoooooo lekker!

Geef een reactie