Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Blue Velvet Cupcakes met Roomkaas Frosting

Blue Velvet Cupcakes met Citroen Roomkaas Frosting

Bijgewerkt op

She wore blue velvet. Bluer than velvet was the night Softer than satin was the light! From the stars...
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

24 cupcakes

Wat heb je nodig om Blue Velvet Cupcakes met Citroen Roomkaas Frosting te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

Frosting

Decoratie

  • 1 pakje Paas hagelslag

Hoe maak je Blue Velvet Cupcakes met Citroen Roomkaas Frosting?

  • Cupcake recept

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

       
    2. Mix de olie, karnemelk, eieren, azijn, vanille en suiker op een gemiddelde snelheid tot alles goed vermengd is.

       
    3. Zeef de bloem, baksoda, zout en cacaopoeder bij het karnemelk-mengsel en mix de massa op de laagste stand, waarbij je met de silicone spatel langs de randen en de bodem van de mengkom schraapt, zodat alle ingredi├źnten goed met elkaar vermengd worden.

       
    4. Voeg de kleurstoffen geleidelijk toe, totdat je de juiste tint blauw te pakken hebt.

       
    5. De kleur van het beslag moet nu blauw paarsachtig wezen.

       
    6. Mix het beslag nog 3 minuten en schraap nog eenmaal met de spatel langs de bodem en de randen van de mengkom.

       
    7. Vul de cupcakevormpjes voor twee-derde met beslag en bak totdat de cupcakes na een baktijd van ongeveer 25 minuten een semi-harde korst hebben gekregen.

       
    8. Verwijder de cupcakes na het bakken direct uit het blik en laat ze afkoelen op het rooster.

       
  • Roomkaas botercreme maken

    1. Mix de roomkaas en de boter in de mengkom op een gemiddelde snelheid tot een lichte en luchtige massa.

       
    2. Voeg de citroenschil en de melk toe en mix de citroenschil gelijkmatig door de botermassa.

       
    3. Voeg daarna schepje voor schepje de poedersuiker toe aan de boter massa.

       
    4. Wellicht heb je niet alle poedersuiker nodig, de frosting is klaar zodra het een mooie gladde en stevige massa is geworden.

       
  • Decoratie

    1. Draai met behulp van de hoek spatula een mooie toef frosting op elke goed afgekoelde cupcake.

       
    2. Als laatste strooi je wat  Paashagelslag over de botercremetoef.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

5 reacties op “Blue Velvet Cupcakes met Citroen Roomkaas Frosting”

  1. Natasja zegt:

    Hoi hoi,

    Klinkt lekker hoor, maar is het niet een beetje veel kleurstof?!

    groet,
    Natasja

  2. Celine leeuw zegt:

    Wij hebben gemaakt, en nu haal ik ze uit de oven en zijn de groen achting, wat zou ik fout gedaan hebben? Liefs

  3. Celine zegt:

    hoi marie-louise, sorry voor de late reactie, lees het nu pas, maar bedankt voor je antwoord ik ga het proberen :)
    liefs Celine

Geef een reactie