Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcakes met Banketbakkersroom en Chocolade Ganache

Banketbakkersroom Cupcakes Met Chocolade Ganache

Gepost op

Luxe pudding cupcakes, waarbij je de vulling gelijk mee bakt...
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediƫnten

24 cupcakes

  • 3 cups cake-bloem
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl zout
  • 12 el ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 1 1/2 cups suiker
  • 4 eieren (maat L)
  • 1 1/4 cups melk

Banketbakkersroom

  • banketbakkersroom-mix
  • water
  • ei

Chocolade ganache

  • 225 gram chocolade (waarvan 100 gr pure chocola)
  • 2/3 cup room
  • 2 el boter (kamertemperatuur)

Decoratie

  • zilveren en gouden pareltjes

Benodigdheden

Cupcakes

  • 2 mengkommen
  • mixer
  • spatel
  • muffinblik
  • papieren cupcakevormpjes

Banketbakkersroom

  • mengkom
  • maatbeker
  • garde

Chocolade Ganache

  • houten snijplank
  • hitte bestendige schaal
  • steelpannetje
  • pollepel
  • hakmes

Bereiding

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.
  • Mix de boter en suiker tot deze glad en romig is.
  • Voeg dan de eieren toe, zodra de eieren en de boter goed vermengd zijn, mix je de melk erbij.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder bij elkaar in de andere mengkom.
  • Schep de bloem al mixend door de zachte boter massa.

Banketbakkersroom

  • Bereidt de banketbakkersroom “om mee te bakken” zoals aangegeven staat op de verpakking

Cupcakes bakken

  • Vul het muffinblik tot de helft met beslag en schep op elk beslag een theelepel banketbakkersroom, schep daarna nog een dunne laag beslag over de room, waarbij je er voor zorgt dat de banketbakkersroom helemaal afgedekt is.
  • Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten, roteer na 10 minuten het muffinblik.
  • Laat de cupcakes de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven maar wel in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Chocolade Ganache

  • Hak de chocolade in kleine stukjes en stop deze in de hittebestendige schaal.
  • Verwarm de slagroom in het pannetje en schenk dit over de gehakte chocolade, laat het geheel een minuutje staan.
  • Voeg de boter toe en roer het geheel met de pollepel goed door tot het een mooie zachte en gladde massa is geworden.

Luxe Cupcake

  • Dompel de afgekoelde cupcakes met de bovenkant in de ganache, haal de cupcake al draaiend uit de ganache en bestrooi het ganache met wat zilveren en gouden pareltjes.

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

2 reacties op “Banketbakkersroom Cupcakes Met Chocolade Ganache”

  1. nanda zegt:

    Goedemiddag,

    Dit recept lijkt mij heerlijk om te maken, maar ik heb even een vraag over die banketbakkersroom. Want bij de ingredienten staat dat er ook nog een ei en water bij moet. Maar waar haal ik de mix vandaan van de banketbakkersroom? En wanneer moet het ei en water door de room?

    Groet,
    Nanda

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Nanda,

    Banketbakkersroom koop je heel eenvoudig in de supermarkt, staat bij alle bakspulletjes, deze mix is van de bekende Duitse taartendokter.

    Op de verpakking van de mix staat precies beschreven hoe je de room moet bereiden en wanneer je het ei en water toe moet voegen.

    Bij onze categorie cupcake vullingen hebben we ook een recept om zelf banketbakkersroom te bereiden!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

Geef een reactie