Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Arretjes-Cupcake-met-Royal-Icing

Arretjes Cupcakes

Gepost op

Een geweldige variant op de ouderwetse arretjes cake!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingredienten

  • 250 gr bruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 4½ el cacaopoeder
  • 250 gr margarine
  • 275 gr mariakaakjes

Benodigdheden

  • 2 beslagkommen
  • pollepl
  • steelpannetje
  • aardappelstamper
  • 8 tot 10 siliconen cupcake vormpjes.

Bereiding

Roer in de beslagkom het ei en de basterdsuiker, meng de cacaopoeder er lepel voor lepel bij.

Verkruimel met behulp van de aardappelstamper in de andere beslagkom de mariakaakjes tot hele kleine kruimeltjes.

Smelt de margarine in het pannetje op een laag vuurtje.

Voeg nu om en om de gesmolten margarine en de biscuitkruimels toe aan het ei/suiker-mengsel.

Roer de massa goed door met de pollepel.

Nu kun je alle siliconen cupcakevormpjes tot de rand gaan vullen met het beslag, druk het beslag stevig aan met je duimen, laat de arretjes cupcakes zeker 2 uur opstijven in de vriezer.

Na twee uur pel je de vormpjes zo van de arretjes cupcakes af en kun je ze versieren met royal icing!

Tip

Kijk voor het originele Arretjes cake recept op Mamabende.nl

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

2 reacties op “Arretjes Cupcakes”

  1. Geertje zegt:

    mmmmmm!!!!! Arretjescake was altijd mijn lievelingscake… Ik heb hem zelf ook vaak gemaakt, maar dan met stroopwafelkruimels i.p.v. maria kaakjes!!! mmm… nog lekkerder. Je kan het recept ook gebruiken als basis voor monchou taart, ook al zo lekker!!!!(en dan ook met stroopwafelkruimels)
    Ennuh…. ik gebruik nooit ei in het recept, maar altijd iets meer boter, zo voorkom je vervelende situaties door het ei!!(bijvoorbeeld als iemand net zwanger is en je weet dit niet!!!

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Geertje,

    Dat ga ik zeker een keer proberen…

    De volgende keer dat ik weer op de markt ben, neem ik (ik betaal hem wel :D ) gelijk zo’n zak met stroopwafelkruimels mee!

    Want dat klinkt wel erg lekker…

    Goed idee om het ei te vervangen door iets meer boter!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

Geef een reactie