Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Aardbeien-Kwark-Cupcake

Aardbeienkwark Cupcakes

Bijgewerkt op

Maak van je kwarktaart iets bijzonders!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

180 minuten

18 cupcakes

Cupcakes gemaakt met mix voor aardbeienkwarttaart.

Het is wellicht niet de mooiste aardbei ;-)  (zie foto) uit het potje,

maar het is echt super lekker en heel makkelijk te maken!

Liefs Marie-Louise

Wat heb je nodig om Aardbeienkwark Cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • Aardbeien kwarktaartmix
  • 500 gram Kwark
  • 400 ml Water
  • 250 ml Ongeklopte slagroom
  • 60 gram Boter
  • 1 blikje Aardbeien vlaaivulling

Hoe maak je Aardbeienkwark Cupcakes?

  • Kwark cupcakes maken

    1. Bereid de kwart en de kruimelbodem zoals beschreven staat op het pak.

      Vet de muffinvormen in en schep in elk vormpje een eetlepel van de kruimelbodem, druk de kruimelbodem plat met het theelepeltje.

      Zet de vormen 10 minuten in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

      Haal na 10 minuten de muffinvormen uit de koelkast en vul de vormpjes met de aardbeienkwark. strijk met de spatel de kwark glad en laat de muffinvormpjes nu zeker 2,5 uur opstijven in de koelkast.

      Om de siliconenvormpjes zonder dat de kwark afbreekt, van de cupcakes af te halen zet je de gevulde muffinvormpjes voor je ze gaat versieren eerst nog drie kwartier in de vriezer.

      Hierna pel je in een soepele beweging de vormpjes van de aardbeienkwark cupcakes af!

       
  • Kwark cupcakes versieren

    1. Smeer op elke cupcake een laagje vlaaivulling

      Zet de cupcakes daarna weer in de koelkast zodat ze langzaam kunnen ontdooien.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

7 reacties op “Aardbeienkwark Cupcakes”

  1. gepke zegt:

    Is het mogelijk om die kwarkgebakjes langer bevroren te laten?
    Zodat ik het dus al eerder kan maken?

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Gepke,

      Dat zou zeer zeker wel kunnen, alleen zou ik de kwarkcupcakes wel in een grote diepvriesdoos stoppen om vriesbrand en bederf tegen te gaan.

      Laat de kwark cupcakes wel langzaam aan ontdooien.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. BiteMe zegt:

    Hoi ik heb ze gemaakt in gewone papieren muffinvormpjes van de AH…en dat werkt dus niet!
    Het papier wordt helemaal zacht en vervormt. Ik heb ze zo in de koelkast op laten stijven en toen overgedaan in een nieuw papieren vormpje zag er prachtig uit, half uurtje later deed ik de koelkast open en waren ze weer helemaal aan het verleppen :(
    Ik heb ze gemaakt voor het kerstdiner van mijn zoontje morgen op zijn school.
    Heb je een snelle oplossing voor me?

    • Ron zegt:

      Ik ben natuurlijk niet de expert hier, maar wellicht lukt het door ze in te vriezen? En dan met een extra papieren bakvormpje er om heen naar school?

      Geen idee of dat echt gaat lukken hoor, kwark geeft natuurlijk vocht af aan papier, dus al te lang zullen ze niet moeten staan.

      Iets anders wat je zou kunnen proberen, zijn plastic drinkbekertjes afknippen op dezelfde hoogte als de bakvormpjes, maar dan moet je wel bekertjes hebben, die ongeveer even groot zijn als bakvormpjes (kwark geeft gelukkig wel mee, dus je hebt wel wat speling).

      Ik hoop voor je dat het nog lukt! Laat even weten hoe het afloopt!

      Hartelijke groet,

      Ron

  3. Thirza zegt:

    als je papieren muffinvormpjes gebruikt:

    Bewaar de kwarktaartjes in een bakblik van muffins als je ze in koelkast zet. Zo blijft het mooi rond. Als het eenmaal stijf is kun je de kwarktaartjes uit het bakblik halen.

  4. Evelien zegt:

    Hallo, hoe lang kan ik deze cupcakes in de koelkast bewaren als ze klaar zijn?

    • HalloEvelien,

      Omdat je deze cupcakes bereidt met verse kwark uit de koeling van de supermarkt zijn deze cupcakes 1 tot 2 dagen houdbaar mits je ze natuurlijk wel afgedekt bewaard in de koelkast.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie