Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Aardbeien Yoghurt Cupcakes

Aardbeien Yoghurt Cupcakes

Bijgewerkt op

Verras je tafelgenoten met deze cupcake als toetje.
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

20 minuten

120 minuten

12 Cupcakes

Wat heb je nodig om Aardbeien Yoghurt Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Aardbeien Yoghurt Cupcakes

  • 100 gram Kristalsuiker
  • 113 gram Ongezouten boter
  • 1 Ei (maat L)
  • 170 gram Aardbeien yoghurt
  • 187,5 gram Patentbloem
  • 1 1/2 tl Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
  • 1/4 tl Baksoda
  • Vanille smaakmaker

Aardbeien glazuur

Decoratie

  • 6 Hele aardbeien (vers)

Materialen

Cupcakes

Glazuur

Decoratie

  • Snijplank
  • Schilmesje

Hoe maak je Aardbeien Yoghurt Cupcakes?

  • Aardbeien yoghurt cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C, en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.

      Klop de suiker en de boter totdat deze licht en luchtig is geworden.

      Voeg het ei toe en mix het tot het ei volledig opgenomen is door de boter.

      Mix nu geleidelijk de aardbeien yoghurt en het vanille extract bij de boter. en mix de massa tot een geheel in ongeveer één minuut.

      Zeef de bloem, het bakpoeder, baksoda en het zout in de andere mengkom.

      Om het beslag luchtig te houden mix je de droge ingrediënten in twee keer bij het boter-mengsel.

      Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 cupcakevormpjes en bak de cupcakes gaar en goudbruin in 20 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste tien minuten buiten de oven, maar wel in het bakblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Aardbeien glazuur maken

    1. Mix de poedersuiker, de boter en het vanille extract op een gemiddelde snelheid goed door elkaar.

      Zet de mixer aan op de laagste snelheid en voeg geleidelijk steeds wat stukjes aardbei toe, totdat het glazuur een mooie en stevige massa is geworden, dit kun je controleren door even te stoppen met mixen en het glazuur met de eetlepel uit de kom te scheppen, hou de lepel nu iets schuin boven de komen, loopt het glazuur langzaam van de lepel, dan is het glazuur helemaal klaar.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Was de 6 aardbeien en snij de aardbeien doormidden.

      Giet over elke afgekoelde cupcake een flinke lepel glazuur en strijk met de bolle kant van de lepel de cupcake in met het glazuur.

      Als laatste druk je voordat het glazuur begint te harden op elke cupcake een halve aardbei.

      Zet de gedecoreerde cupcakes nu zeker een uur in de koelkast zodat het glazuur kan uitharden.

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Aardbeien Yoghurt Cupcakes”

  1. Nicole zegt:

    Ik heb een vraag over het bakken van de cupcakes. Ik bak deze in een combimagnetron op de heteluchtovenstand. Ze smaken heerlijk, maar ze zien zo ontzettend bleek. Hebben jullie een tip voor mij om ze goudbruin te krijgen?

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Nicole,

      Op onze Tips & Technieken pagina vind je de tip: Welke temperatuur bij welke oven., want voor elk type oven geldt een andere stand of temperatuur, wat kan betekenen dat de 180*C in het recept te heet of juist te koud is voor jouw oven.

      Overigens worden deze cupcakes niet al te goudbruin, dit komt door het gebruik van de aardbeien joghurt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie