Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vegan chocolade cupcakes

Vegan Chocolade Cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijk licht en luchtige choco cupcakes zonder boter, melk en eieren!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

12 vegan cupcakes

Wat heb je nodig om Vegan Chocolade Cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 1 el Appelazijn
  • 350 ml Chocolade Sojamelk
  • 345 gram Cakebloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 0.5 tl Baksoda (Natriumbicarbonaat)
  • 0.5 tl Zout
  • 200 gram Suiker
  • 120 ml Olie (walnoot, macedamia oliën zijn bijzonder goed!)
  • 100 gram Cacaopoeder

Hoe maak je Vegan Chocolade Cupcakes?

  • Vegan chocolade cupcakes

    1. Verwarm de oven voor op 175ºC.

       
    2. Zet in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje

       
    3. Meng in een beslagkom het appelazijn en de sojamelk.

       
    4. Zet deze beslagkom apart, zodat dit mengsel kan gaan schiften.

       
    5. Meng in de andere beslagkom de bloem, suiker, bakpoeder, cacaopoeder, zuiveringszout en zout door elkaar.

       
    6. Roer de olie in de kom met de sojamelk en azijn.

       
    7. Mix op een gemiddelde snelheid de natte ingrediënten en de droge ingrediënten.

       
    8. Vul de cupcakevormpjes mbv de beslaglepel voor de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

       
    9. Laat de cupcakes de eerste tien minuten buiten de oven in het muffinblik afkoelen, daarna kun je de cupcakes op het rooster verder laten afkoelen.

       
    10. Zodra je cupcakes volledig afgekoeld zijn kun je ze voorzien van een mooie vegan choco-  of vanille botercreme!

       

Vegan chocolade cupcakes

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Mellanie

9 reacties op “Vegan Chocolade Cupcakes”

  1. Tine zegt:

    het recept is beter als je de appelazijn weglaat, 120 gram olie gebruikt en 350 gram chocomelk gebruikt, dan zien ze er beter uit, smaken ze beter, rijzen ze beter en smaken ze beter
    - Tine

  2. Nady zegt:

    Ik heb zojuist deze cupcakes geprobeerd te maken. Volledig volgens recept. Ze zijn echter helemaal niets gerezen en de bovenkant is erg ‘knapperig’? Wat doe ik fout? Het leek voor mij alsof er weinig vocht in zat toen ik het beslag maakte. Van binnen zijn de cupcakes wel goed. Ze zien er ook niet uit trouwens haha (ze zijn niet glad geworden).

    • Hallo Nady,

      Ik heb nav jouw vraag het originele (Amerikaanse) recept er even bij gepakt en gekeken of ik iets verkeerd had overgenomen/vertaald, maar dat was gelukkig niet zo.

      Maar de vorige foto klopte niet bij dit recept, de bovenkant is eerder wat brokkelig dan glad, dus jouw cupcakes zien er waarschijnlijk gewoon goed uit.

      Het vochtgehalte in dit recept (120 ml olie en 350 ml sojamelk) moet normaal gesproken meer dan genoeg zijn op de hoeveelheid bloem en cacaoapoeder.

      Gelukkig waren ze van binnen wel goed, kan het zijn dat de oventemepartuur te hoog is geweest? 175*C is een gemiddelde en een linkje naar onze oventemperatuur tabel op onze Tips & terchnieken pagina.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. Sharon Meijer zegt:

    Hallo,

    Kan ipv sojamelk ook havermelk of een andere vegan melk gebruikt worden voor de cupcakes? Ik hoor het graag.

    Mvrgroet, Sharon

    • Hallo Sharon,

      Uiteraard kun je ook ne andere veganmelk gebruiken in dit recept, zorg er alleen wel voor dat het een “melk”is met ene neutrale smaak, zodat het de smaak van de chocolade smaak niet zal overheersen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie