Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Speculaascupcakes met schuddebuikjes

Speculaascupcakes met schuddebuikjes

Bijgewerkt op

Makkelijk recept voor smeuige speculaas cupcakes vol met heerlijke schuddebuikjes.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

6

Met dit recept bereidt je zonder allerlei ingewikkelde toeters en bellen, smeuige speculaas cupcakes vol met heerlijke  schuddebuikjes.

Deze speculaascupcakes zijn dan ook de perfecte Sinterklaas lekkernij voor ‘s middag bij een lekker kopje thee.

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Speculaascupcakes met schuddebuikjes te maken?

Ingrediënten

  • 1 Ei (maat L)
  • 1/4 cup Kristalsuiker (52 gram)
  • 1 tl Vanille pasta
  • 4 el Gesmolten boter (66 gram)
  • 1/2 cup Bloem (58 gram)
  • 1/2 tl Bakpoeder
  • 1/8 tl Zout
  • 1/2 tl Speculaaskruiden
  • 40 gram Schuddebuikjes - speculaas
  • 1/4 cup Halfvolle melk (60 gram (gewogen))

Hoe maak je Speculaascupcakes met schuddebuikjes?

  • Speculaascupcakes met schuddebuikjes bakken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn, hierdoor zullen de ingredienten beter met elkaar vermengen.

       
    2. Plaat de 6 vrolijke polkadot bakingcups in het muffinblik en verwarm de oven voor op 150*C

       
    3. Schep een eetlepel bloem door de speculaas schuddebuikjes.

      Door het laagje bloem om de schuddebuikjes heen, zullen de schuddebuikjes tijdens het bakken niet naar de bodem van de cupcakes zakken, maar mooi verdeeld door de cupcakes blijven zitten!

       
    4. Zeef boven de ene mengkom de bloem, kruiden, bakpoeder en zout bij elkaar.

      Zet de kom even apart.

       
    5. Klop het ei schuimig

       
    6. Voeg de suiker toe en klop de suiker door het schuimige ei.

       
    7. Klop de gesmolten boter en vanille pasta door de schuimige suiker ei massa.

       
    8. Voeg de helft van het bloemmengsel toe en klop dit zalvig.

       
    9. Klop de melk door het beslag.

       
    10. Klop het restant van het bloemmengsel door het beslag.

       
    11. Als laatste roer je de met bloem bedekte schuddebuikjes door het beslag.

       
    12. Vul het redelijk vloeibare beslag gelijkmatig (tot ongeveer 2/3 vol) over de bakingcups.

       
    13. Bak de speculaascupcakes met schuddebuikjes in 20 minuten gaar en goudbruin.

      Laat de cupcakes de eerste vijf minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    14. Laat de speculaascupcakes met schuddenbuikjes daarna volledig afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

7 reacties op “Speculaascupcakes met schuddebuikjes”

  1. Ah! Ga ik meteen uittesten!

  2. Femke, als traktatie voor Karlijn?

  3. Lon zegt:

    Hoi!
    Wat een leuke site!
    Ik wil graag deze cupcakes maken, maar heb een vraagje: bij de benodigdheden staat geen bakzout, maar in de omschrijving wel, hoeveel bakzout is er nodig?
    Groetjes Lon

    • Hallo Lon,

      Dankjewel voor je complimentje over onze site.

      Ik heb het recept en de stappen even helemaal nagelopen, maar dat was een foutje van mij, er zit geen bakzout in dit recept, dat moesten natuurlijk de kruiden zijn bij stap 4.

      Dankjewel voor je oplettendheid!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie