Oreo Cheesecake Cupcake

Oreo Cheesecake Cupcakes

Bijgewerkt op

Overheerlijke cupcakes volgens het recept van Martha Stewart!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

22 minuten

300 minuten

30 cupcakes

Heerlijke roomkaas cupcakes voor elke Oreo fan!

Wat heb je nodig om Oreo Cheesecake Cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 42 Oreo koekjes (30 hele en 12 gehakte koekjes)
  • 4 cups Roomkaas op kamertemperatuur (+/- 904 gram)
  • 1 cup Suiker (200 gram)
  • 1 tl Vanille extract
  • 4 Eieren (maat L, losgeklopt en op kamertemperatuur)
  • 1/2 cup Zure room (125 ml)
  • snufje Zout

Hoe maak je Oreo Cheesecake Cupcakes?

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren bakvormpje en leg op de bodem van elk bakvormpje een heel koekje.

       
    2. Klop met de mixer op middelmatige snelheid de roomkaas tot een glad geheel.

       
    3. Voeg daarna geleidelijk de suiker toe totdat het geheel goed gemend is en vervolgens kun je het vanille extract toevoegen.

       
    4. Druppel de opgeklopte eieren beetje bij beetje toe.

       
    5. Klop vervolgens de zure room en het zout door het mengsel.

       
    6. Schep als laatste met de spatel de verkruimelde koekjes door het beslag.

       
    7. Verdeel het beslag gelijkmatig en bijna tot aan de rand, over de cupcakevormpjes.

      Bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 minuten.

       
    8. Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken, buiten de oven in het blik afkoelen.

       
    9. Laat de cupcakes minstens vier uur laten afkoelen op een rooster en je Oreo Cheesecake Cupcakes zijn klaar.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcake Queen

34 Responses to Oreo Cheesecake Cupcakes

  1. Miron Meijer zegt:

    Trouwens, als je cakejes wil maken : http://bit.ly/igMhwh Verslavingsgehalte: 99,9%

  2. RT @Miron_: Trouwens, als je cakejes wil maken : http://bit.ly/igMhwh Verslavingsgehalte: 99,9%

  3. Danique zegt:

    Ik wil dit recept heel graag maken maar ik kom er echt niet uit hoeveel roomkaas en zure room erbij moet?

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Danique,

      Ingrediënten meten in volume is heel praktisch, maar als je niet de juiste materialen tot je beschikking hebt, dan kan het lastig zijn om de juiste hoeveelheid te bepalen.

      Om toch de origonele CUPcake recepten op deze site te kunnen gebruiken, hebben we de tip Cup hoeveelheden op onze Tips & Technieken pagina geschreven.

      Met deze omreken tabel wordt cupcakes maken zoals het echt hoort een eitje!

      Heel veel bakplezier

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. leonie ter veld zegt:

    Oh dit ga ik absoluut eens proberen!!

    Gr Leonie

    http://gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.com/

  5. Nadine zegt:

    Moeten de cupcakes afkoelen in de koelkast gedurende 4 uur of buiten de koelkast? Ze ruiken in ieder geval al heerlijk! Nu het echte resultaat nog even afwachten!

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Nadine,

      Ik heb jouw vraag helemaal over het hoofd gezien, mijn excuses hiervoor.

      Je moet de cupcakes buiten de oven laten afkoelen.

      Waren ze lekker?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

      • Zoritagirl zegt:

        Beste Marie-Louise,

        wat bedoelt uw met cup hoeveel kan ik daar onder verstaan.
        groetjes zohra

  6. Nicb zegt:

    Voor hoeveel cupcakes is dit recept? 30?

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Nicb,

      Je hebt het helemaal goed, uit dit recept haal je 30 cupcakes.

      Ik heb het boodschappenlijstje gelijk even aangepast, zodat het voor iedreen in een keer duidelijk is!

      Thnx voor de vraag!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  7. Michelle zegt:

    Heerlijk, ze staan nu in de oven! Klopt het dat het beslag vrij vloeibaar blijft of moet het echt opgeklopt worden?

  8. Diana zegt:

    Heb ze net gemaakt, maar doordat het beslag zo vloeibaar blijft komen de oreo koekjes naar boven drijven . Hoe houd ik ze op de bodem?

    • Hallo Diana,

      Owjee dat is niet de bedoeling, het beslag moet wel vloeibaar zijn, maar ook stevig, zoals vanille vla.
      Kan het zijn dat de verhoudingen niet helemaal klopten? Heb je gebruik gemaak van een cupmaat of van onze omreketabel?

      Ik ben heel benieuwd welke methode je gebruikt hebt, ik ben nl bang dat je wellicht teveel zure room gebruikt hebt,
      waardoor het beslag veel vloeibaarder is geworden dan de bedoeling is.

      Ik hoor graag van je

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

      • Diana zegt:

        Hoi Marie Louise,

        Ik heb de cupmaten gebruikt en het recept gehalveerd omdat ik er wat minder wilde maken, zou zomaar kunnen dat ik daar toch iets fout gedaan heb. Beslag was inderdaad heel vloeibaar, zeker geen vla. Ik ga het binnenkort nog een keer proberen. Smaak was wel prima, ze hebben ervan gesmult komijn werk dus ze vinden het vast niet erg als ik ze nog een keer maak.

  9. Marielle zegt:

    Welke roomkaas kan ik het beste gebruiken?Monchou of iets anders?

  10. Anne zegt:

    Dus 1000g monchou?

  11. Maaike zegt:

    Heej heej,

    Deze cakejes lijken me heerlijk! Alleen ben ik allergies voor roomkaas.. Is er ook een andere manier om deze cakes te maken? Zonder roomboter?
    Liefsx

    • Hallo Maaike,

      Nee dat is helaas niet mogelijk, bij dit recept bestaat het beslag voor het grootste deel uit roomkaas.

      Maar gelukkig hebben we nog ruim 300 andere recepten op onze site staan, wellicht zit daar iets lekkers voor je bij!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  12. isis ILOVECUPCAKES zegt:

    er staat bij die tips& technieken pagina niet hoeveel 4 cups roomkaas zijn!!

    graag snel reageren want ik ga ze morgen maken en boodschappen voor doen!!

    ILOVEOREO

  13. Michelle zegt:

    Kan je het recept ook halveren?

    • Hallo Michelle,

      Jazeker dat is geen probleem, zorg er dan alleen wel voor dat je de juiste hoeveelheden hebt, anders zullen de cupcakes mislukken.

      Heel veel bakplezier,

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  14. alissa zegt:

    zou je ook met het cupcakebasisrecept het oreokoekje onderin kunnen leggen?

    • Hallo Alissa,

      Dat is nu juist het leuke van het basis cupcake recept, het is een basis, van waaruit je kunt experimenteren met verschillende smaken.

      Je kunt inderdaad een oreo koekje onderin leggen en daarbovenop het beslag, maar ik zou dan door het beslag nog wat verkruimelde stukjes oreo doen, om er een geheel van te maken.

      En om het nog lekkerder te maken zou je de cupcake dan kunnen voorzien van een mooie toef oreo roomkaas frosting!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  15. Lotte zegt:

    Ik heb ze gister gemaakt en ze waren zo ontzettend lekker!!! Helaas had ik geen mooie witte vormpjes, maar alsnog waren ze mooi geworden, maar vooral om te smullen :-)

  16. Robin zegt:

    Nou wij hebben geen normale oven maar een electrische oven maar welke graden moetten ze dan en hoe lang

    • Hallo Robin,

      Op onze Tips & Technieken pagina vind je de tip; Oven temperaturen, hierin geven wij dmv. een tabel de juiste stand of temperatuur per oven soort aan.
      Maar houdt er wel rekening mee dat dit gemiddelden zijn, per oven kan dit natuurlijk nog iets afwijken.

      Heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

We zijn benieuwd naar jouw mening!