Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Nigella Cupcakes

Nigella’s cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijk cupcakes volgens het recept van Nigella Lawson!
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

20 minuten

60 minuten

12 Volle cupcakes

Vrolijke lente cupcakes volgens het recept van de Goddelijk Huisvrouw Nigella Lawson!

Wat heb je nodig om Nigella’s cupcakes te maken?

Ingrediënten

Cupcakes

  • 200 gram Cakebloem
  • 150 gram Witte basterdsuiker
  • 125 gram Zachte boter (ongezout)
  • 125 ml Halfvolle melk
  • 1 Vanillestokje (alleen het merg)
  • 2 Grote eieren
  • 1/2 tl Zout
  • 2 tl Bakpoeder

Botercreme

Decoratie

Hoe maak je Nigella’s cupcakes?

  • Cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 180*C.

      Deze temperatuur is een gemiddelde, kijk op onze Tips & Technieken pagina bij de tip Oven temperaturen, welke stand of temperatuur bij jouw oven past.

       
    2. Vul het muffinblik met de papieren cupcake vormpjes.

       
    3. Stop alle ingredienten in de mengkom en mix de massa in 2 tot 3 minuten tot een glad beslag.

       

       
    4. Verdeel het beslag met de gelijkmatig over de cupcake cups.

      Door gebruik te maken van de beslaglepel wordt het verdelen van het beslag echt  een peulenschil!

       
    5. Bak de cupcakes vervolgens gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

      Laat de cc's daarna volledig afkoelen op een rooster.

       
  • Botercreme maken

    1. Bereid de botercreme volgens het basis botercreme recept, waarbij je op het laatst nog even wat roze voedselkleurstof mee mixt!

       
    2. Vul de spuitzak (voorzien van het spuitmondje) met de roze botercreme.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Rol het fondant uit op de rolmat en steek met de bloemuitsteker (7 cm) 3 bloemen uit elke kleur fondant.

       
    2. Laat de bloemen nu zeker een half uur aan de lucht drogen (uitharden)

       
    3. Spuit op elke cupcake een mooie roze toef botercreme.

       
    4. Met behulp van de spatula leg je bovenop elke toef een mooie fondant bloem.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Bron/Foto: Linda

3 reacties op “Nigella’s cupcakes”

  1. soum zegt:

    beste,

    ten eerste INLOVE met deze site. xoxoxo

    vraagje?

    kan ik ipv van vanilie stokje ook vanillie aroma gebruiken

    • Halllo Soum

      Dankjewel voor je complimentje! Super!

      Vanille aroma, zoals te koop in de supermarkt is veel minder sterk dan een vanille stokje of onze pure en natuurlijke vanille smaakmaker.

      Een vanille aroma/essence is heel vluchtig, je ruikt wel vanilel, maar je proeft het veel minder.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie