Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Nesquick cupcakes

Nesquick cupcakes

Bijgewerkt op

Smeuïge cupcakes bereidt met die heerlijke poeder voor chocolademelk!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

18 Cupcakes

Ojee we zijn de melk vergeten ;-)

Wie is er niet groot mee geworden, chocolademelk gemaakt van melk en nesquickpoeder?! Lekker!

Maar je kunt nog veel meer met deze heerlijke chocoladepoeder, zoals smeuïge cupcakes maken.

Doordat er geen echt cacaopoeder gebruikt wordt bij het bereiden van deze cupcakes, zijn deze cupcakes veel minder machtig dan echte chocolade cupcakes, maar hebben ze wel die heerlijke volle chocolade smaak!

We zijn benieuwd naar jullie nesquick cupcakes, deel ze met ons op social media, tag ons op Instagram – cupcakesenmuffins  op Twitter – cupcakeenmuffin of deel je foto op onze Facebookpagina!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Nesquick cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 225 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram Kristalsuiker
  • 225 gram Roomboter (zoutloos en gesmolten)
  • 5 Eieren
  • 5 el Nesquick chocoladepoeder ( 70 gram)
  • 1/2 tl Zout
  • 100 gram Bakvaste chocolade druppels (puur)

Hoe maak je Nesquick cupcakes?

  • Nesquick cupcakes bakken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn, wanneer alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben, zullen ze beter met elkaar vermengen.

       
    2. Verwarm de oven voor op 160°C en zet in elk kuipje van het muffinblik een gele bakingcup.

       
    3. Splits de eieren in twee kommen.

       
    4. Klop met de garde de eidooiers en het suiker tot een lichte massa.

       
    5. Zeef het bakmeel, nesquick-poeder en het zout bij elkaar in een grote kom.

       
    6. Schep het opgeklopte eidooier suiker mengsel in de kom met meel.

       
    7. Giet de gesmolten boter erbij en klop de ingredienten tot een mooi glad beslag.

      Niet overmixen!

       
    8. Schep de chocolade druppels door het beslag.

       
    9. Klop met de ballongarde in de standmixer het eiwit stijf.

       

       
    10. Schep met de siliconen spatel een klein deel van de eiwitten door het beslag.

       

       

       
    11. Schep nu het beslag door de overgebleven eiwitten in de kom van de standmixer.

      Spatel de ingredienten voorzichtig tot een mooi glad en luchtig beslag.

       
    12. Verdeel het beslag gelijkmatig over het muffinblik en bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

       
    13. Laat de nesquick cupcakes de eerste 5 minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    14. Na deze 5 minuten kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie