In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.
Makkelijke appel muffins

Makkelijke appel muffins

Bijgewerkt op

Super smeuïge appel muffins.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

60 minuten

12 Muffins

Dit is nu echt zo’n muffin recept waarvan je de meeste ingredienten eigenlijk gewoon in de voorraadkast hebt staan, en op de fruitschaal hebt liggen.

Het is echt een super makkelijk recept, waarmee je even snel twaalf heerlijke muffins bakt, deze makkelijke appelmuffins zijn een ideale snack, om mee te nemen naar het werk, gewoon thuis met een kopje thee, of als verrassing in de broodtrommeltjes van de kinderen.

Ik ben benieuwd naar jullie makkelijke appel muffins, zit je op Instagram en bak je wel eens een van onze recepten, tag ons dan met@watbaktloutjervan ik ben super benieuwd naar jullie bakavonturen!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Makkelijke appel muffins te maken?

Ingrediënten

  • 2 cup Tarwebloem (250 gram)
  • 1 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Baksoda
  • 1/2 tl Zout
  • 1/2 cup Zonnebloemolie (125 ml)
  • 1 cup Kristalsuiker (200 gram)
  • 2 Eieren
  • 1 tl Vanille smaakstof
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 2 Appels
  • 1/4 cup Appelmoes (of water 60 ml)

Een paar gebruikte producten in dit recept

Hoe maak je Makkelijke appel muffins?

  • Makkelijke muffins bakken

    1. Verwarm de oven voor op 190°C en zet in elk kuipje van het muffinblik een bruine bakingcup.

       
    2. Klop de twee eieren met de garde luchtig

       
    3. Voeg de olie aan de eieren toe en klop het mengsel luchtig.

       
    4. Voeg de kristalsuiker toe aan de eieren en klop dit tot een mooie luchtige massa.

       
    5. Voeg vervolgens de vanille smaakstof toe en klop dit goed door het ei-suikermengsel.

       
    6. Zeef boven de andere mengkom, de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneelpoeder.

       

       
    7. Roer met de pollepel de droge ingredienten door elkaar.

       
    8. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine stukjes.

       
    9. Giet de natte ingredienten bij de droge ingredienten

       
    10. Roer in 8 roerbewegingen de natte en droge ingredienten door elkaar.

      Niet overmixen, een muffinbeslag is anders dan een (cup)cakebeslag en mag nog klontjes bevatten!

      Voeg nu de appelmoes en de appelstukjes toe aan het beslag en roer alles in 2 tot 3 roerbewegingen met de pollepel door elkaar.

       
    11. Verdeel het beslag gelijkmatig over de kuipjes van het muffinblik.

      Bak de makkelijke appel muffins gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.

       
    12. Laat de muffins de eerste 5 minuten na het bakken buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen.

       
    13. Na deze 5 minuten kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie