Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Maanzaad Yoghurt Cupcakes

Maanzaad Yoghurt Cupcakes

Gepost op

Een verrassend effect geven de maanzaadjes aan deze verrukkelijke cupcake
Dit recept delen:
Pinterest
Ingredi├źnten

12 cupcakes

  • 1/2 cup (125 ml)┬á magere yoghurt
  • 1/4cup (50 ml) maanzaad
  • 1/2 cup (125 ml) kristalsuiker
  • 1/2 cup (125 ml) zachte boter + extra voor het invetten
  • 2 eieren
  • 1 1/4 cups (300 ml) cakebloem
  • 1 tl (5 ml) bakpoeder
  • 1/2 tl (2 ml) baksoda

Wat en hoeveel is een cup?
Kijk voor deze en andere vragen eens op onze Technieken pagina!

Materialen
  • 3 mengkommen
  • mixer
  • muffinblik
  • rooster
  • pollepel


Cupcake recept

  • Verwarm de oven voor op 170*C, en vet het muffinblik in met de extra boter.
  • Roer in de beslagkom de yoghurt en het maanzaad goed door elkaar. zet de kom apart en ga verder met de rest van het recept.
  • Mix in 5 tot 6 minuten in de tweede mengkom de suiker, boter en eieren tot een romige massa.
  • Zeef in de derde kom het bloem, bakpoeder en baksoda door elkaar.
  • Mix nu in drie keer het bloem-mengsel afgewisseld met het yoghurt-mengsel bij de romige boter-massa.
  • Blijf het geheel mixen tot het net een glad beslag is geworden.
  • Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de cupcakes gaar en lichtbruin in 20 tot 25 minuten.
  • Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op het rooster.
Zodra de cupcakes helemaal afgekoeld zijn, kun je ze gaan versieren met een botercreme of glazuur naar smaak, een simpel wit glazuur of een zachte chocolade botercreme zijn een perfecte combinatie met deze cupcakes

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: ,

Geef een reactie