Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Low fat lemon cupcakes

Low fat lemon cupcakes

Bijgewerkt op

Verrukkelijke vetarme citroen cupcakes, gebakken met appelmoes!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

20 minuten

120 minuten

12 cupcakes

Eet je graag cupcakes, maar wil je wel een beetje letten op je lijn? Dan zijn deze vetarme lemon cupcakes echt iets voor jou!

Heerlijk frisse cupcakes die in plaats van roomboter, met appelmoes gebakken worden.

Bakken met appelmoes

Bakken met appelmoes in plaats van boter of olie voegt vezels toe en vermindert de calorieën in cakes, muffins en brood. Daarnaast blijven vanwege het watergehalte in appelmoes je cupcakes ook langer mals en smeuig!

Ook de frosting bevat een stuk minder vet dan onze normale citroen botercreme, dit omdat het een roomkaas frosting is. Verse roomkaas (uit de koeling van de supermarkt) bevat ongeveer 32 gram vet per 100 gram, dit is minder dan de helft van zijn  gewicht! Door de combinatie van roomkaas en een klein beetje halvarine wordt je frosting extra smeuig. Halvarine 25% bevat per 100 gram 25 gram vet en door deze combi is de frosting natuurlijk vetarmer dan frosting op basis van roomboter!

Verder is dit natuurlijk een citroen cupcake, bereidt met vers citroensap wat staat bekend als wapen tegen vet. Het citroenzuur zorgt er voor dat de vetten uit eten minder makkelijk opgenomen worden.

Het blijven natuurlijk cupcakes, maar dan wel een stuk gezonder!

 

Wat heb je nodig om Low fat lemon cupcakes te maken?

Ingrediënten

12 Cupcakes

  • 1 3/4 cup Patentbloem (219 gram)
  • 1 tl Baksoda (natriumbicarbonaat)
  • 1/2 tl Zout
  • 1/2 tl Bakpoeder
  • 1/2 cup Ongezoete appelmoes (125 ml)
  • 1/2 cup Kristalsuiker (100 gram)
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 ei
  • 1 cup Magere zure room (250 ml)
  • 1/2 Citroen (sap en geraspte schil)

Cream Cheese Frosting

  • 225 gram Roomkaas
  • 5 el Halvarine 25% (70 gram)
  • 2 el Citroensap
  • 2 el Geraspte citroenschil
  • 2 1/2 cup Gezeefde poedersuiker (275 gram)

Hoe maak je Low fat lemon cupcakes?

  • Vetarme cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren bakvormpje.

      Roer alle droge ingrediënten door elkaar in de kleinste kom.

      Klop met de garde de appelmoes, olie en suiker door elkaar.

      Voeg vervolgens het ei toe en klop de massa stevig door.

      Daarna voeg je al roerend het citroensap en de geraspte citroenschil toe aan de appelmoes-massa.

      Roer nu om en om en beetje bij beetje het bloemmengsel en de zure room toe aan de appelmoes massa.

      Verdeel het gladde beslag gelijkmatig over de 12 kuipjes van het muffinblik en bak de cupcakes gaar en lichtbruin in 15 tot 20 minuten.

       
  • Roomkaas frosting maken

    1. Mix de roomkaas, de boter en het citroenspa en de geraspte citroenschil op een gemiddelde snelheid tot een romige massa.

      Voeg beetje bij beetje al mixend de poedersuiker suiker toe, schraap tussendoor ook goed langs de randen en de bodem van de mengkom.

      Blijf poedersuiker toevoegen totdat je naar eigen inzicht de juiste dikte en zoetheid hebt verkregen.

       
  • Cupcakes decoreren

    1. Vul de spuitzak voorzien van het 1A spuitmondje met de botercreme en draai op elke goed afgekoelde cupcake een mooie ronde toef.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Onbekend

8 reacties op “Low fat lemon cupcakes”

  1. TessaL zegt:

    Hoeveel gram is 1 cup?

  2. Sonja zegt:

    Wat een goed idee om een vetvrije cupcake te maken met appelmoes maar ik begrijp niet waarom je er dan een roomkaas en boter topping op zou doen…;-)  Sonja

  3. Kelly zegt:

    Verschrikkelijk! Ik kreeg geen beslag, maar deeg :(

  4. Jo zegt:

    Vetvrij maar er gaat wel boter in en roomkaas?

  5. safira zegt:

    Hallo!
    Ik zoek een redelijk gezond(minder vet en suikers en n alternatief tegen de normaal gebruikte kleurstof) cupcake alla Elmo&koekiemonster voor mijn tweeling. Ik stuitte op dit recept wat enigzins iets gezonder oogt(wordt de topping ook hard)?
    Iemand tips voor dit idee?
    Groetjes sa4

    • Hallo Safira,

      Deze cupcakes zijn inderdaad minder vet als cupcakes die bereidt worden met roomboter, de roomkaasfrosting wordt inderdaad weer hard wanneer je deze weer in de koeling plaatst.
      Je zou de cupcakes kunnen voorzien van een bolle laag frosting en dan voorzien van halve blauwe bessen (gesneden kant naar beneden) zo ontstaat een blauwe toplaag en dan een klein gezond koekje als mondje, de oogjes kunnen dan witte druifjes zijn.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie