Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Biscuit cupcakes maken

Biscuit Cupcakes

Bijgewerkt op

Vetarme cupcakes: licht en elegant!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

25 minuten

60 minuten

24 Cupcakes

Biscuit of kapsel cupcakes, zijn super luchtige cupcakes die je naar hartenlust kunt versieren met een van onze heerlijke cupcake toppings!

Dit recept is wellicht niet een recept voor de beginnende cupcakebakker, maar aan de andere kant, wellicht wel een uitdaging!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Biscuit Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Biscuit Cupcakes?

  • Biscuit cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 160°C en plaats een papieren cupcakevormpje in elk vakje van het muffinblik.

       
    2. Meng in een kom het ijswater met de eidooiers.

       
    3. Klop in de andere kom het eiwit totdat deze schuimig wordt.

       
    4. Voeg de wijnsteen bakpoeder toe en blijf het kloppen totdat je het eiwit helemaal stijfgeklopt hebt.

       
    5. Klop de eidooiers met het ijswater totdat dit mengsel lichtgeel (citroen) van kleur geworden is.

       
    6. Voeg de suiker lepel voor lepel toe aan het dooiermengsel.

       
    7. Voeg in drie keer het cakebloem en zout toe aan het dooiermengsel.

       
    8. Mix het citroensap en de vanille smaakmaker of de cacaopoeder door het dooiermengsel.

       
    9. Als laatste spatel je het dooiermengsel door het stijfgeslagen eiwit.

       
    10. Vul elk papieren vormpje voor de helft met beslag en bak de biscuit cupcakes in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin!

       

Heb je niet zoveel tijd om deze heerlijke biscuit cupcakes te maken, bak dan eens biscuit cupcakes met de mix van Sweet Choice of glutenvrije biscuit cupcakes van Madame Loulou!

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken:

Bron/Foto: Jess

3 reacties op “Biscuit Cupcakes”

  1. Wilma van ledden zegt:

    Heb het recept met de helft van de ingrediënten geprobeerd.
    Kreeg bij het toevoegen van de bloem aan het eidooiermengsel alleen maar klonten. Die na het doorroeren bij de eiwitten niet verdwenen. Heb het dus maar weggegooid. Dat komt toch nooit meer goed. Zonde van het bakken. Kloppen de verhoudingen in dit recept wel?

    • Hallo Wilma,

      He wat vervelend dat het niet direct gelukt is. maar misbaksels horen er nu eenmaal bij.
      Zo worden we allemaal steeds beter in bakken :-)

      De verhoudingen kloppen zeer zeker wel, ik heb dit recept zelf al meerdere maklen gemaakt, het is alleen een uitdaging dit recept.

      Heb je wel de echte wijnsteenpoeder gebruikt? En de eidooiers opgeklopt met het ijswater tot de eidooiers licht geel van kleur waren geworden?

      Gewoon nog een keer proberen, komt echt wel goed!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie