Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
American chocolate chip cookie cupcakes

American chocolate chip cookie cupcakes

Bijgewerkt op

Lekkere cupcakevariant op de bekende American chocolate chips cookies.
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

12 minuten

25 minuten

12

Ik kwam dit recept tegen op internet, maar dan gebakken als cake en uiteraard kwam bij mij direct de vraag omhoog borrelen, zou de American chocolate chips cookie cake ook gebakken kunnen worden in cupcakevorm?

En er is natuurlijk maar een manier om daar achter te komen, gewoon doen! Dus mijn eigen uitdaging aanvaardt :-D en hoppa aan de bak gegaan.

Ik moet zeggen, ze zijn goed gelukt en de cupcakekoekjes zijn echt super lekker!

Absolute aanrader en zo ontzettend makkelijk te maken, wanneer je bijvoorbeeld onverwacht visite krijgt. Omdat deze cupcakes zowel warm als koud heerlijk zijn.

Heel veel bakplezier met deze lekkere cupcakevariant op de bekende American chocolate chips cookies.

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om American chocolate chip cookie cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 1 cup Patentbloem (140 gram)
  • 1/2 tl Baksoda
  • 1/4 tl Zout
  • 1/4 cup Ongezouten boter (58 gram gesmolten)
  • 1/4 cup Bruine suiker (48 gram)
  • 1/4 cup Kristalsuiker (50 gram)
  • 2 Eitjes
  • 2 tl Vanille extract
  • 58 gram Witte chocolade
  • 58 gram Melk chocolade

Hoe maak je American chocolate chip cookie cupcakes?

  • American chocolate chip cookie cupcakes maken

    1. Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn en de boter gesmolten maar niet meer warm, omdat anders de eieren al garen voor het beslag in de oven staat

       
    2. Verwarm je oven voor op 190*C en vet de kuipjes van het muffinblik goed in met wat boter .Ik heb zelf gekozen voor wat bakboter uit een knijpfles, ik heb een klein beetje in een schaaltje geknepen en vervolgens elk kuipje goed ingevet.

      Let op! de temperatuur is een gemiddelde op onze Tips & Technieken  pagina vindt je een handige tabel met voor elke soort oven de juiste temperatuur of stand

       
    3. Klop met de garde in de mengkom de boter, eieren, de bruine- en kristalsuiker en het vanille door elkaar.

       
    4. Voeg vervolgens het bloem, baksoda, zout en de chocolade toe en roer met de pollepel de massa door elkaar.

       
    5. Roer de ingredienten tot een stevig en plakkerig koekdeegje

       
    6. Verdeel het wat kleverige deeg met de cookiedropper gelijkmatig over de ingevette cups van het muffinblik.

       
    7. Bak de cookie cupcakes gaar en goudbruin in 12 minuten.

      Laat de cookiecupcakes de eerste 3 minuten na het bakken buiten de oven maar in het blik afkoelen.

       
    8. Steek de hoekspatula langs de randen van de cookiecupcake om deze waar nodig los te maken van het muffinblik.

       
    9. Mijn American chocolate chip cookie cupcakes hebben exact 12 minuten in de oven gestaan en zijn heerlijk veerkrachtig.

       
    10. De cookiecupcakes kunnen nu verder afkoelen op het rooster.

       

       

American chocolate chip cookie cupcakes

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie