Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Amandelmelk cupcakes met amandelspijs vulling

Amandelmelk cupcakes met amandelspijs vulling

Bijgewerkt op

Super luchtige amandel cupcakes met een heerlijk spijsvulling
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

0 minuten

12 Cupcakes

Super luchtige amandel cupcakes met een heerlijk huisgemaakte spijsvulling en versierd met een heerlijk amandel glazuur uit grootmoederstijd!

Wat heb je nodig om Amandelmelk cupcakes met amandelspijs vulling te maken?

Ingrediënten

Amandelspijs

  • 200 gram Blanke amandelen
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 1 Citroen (rasp + sap)
  • 1 Ei

Cupcakes

Amandel glazuur

  • 3 el Roomboter (42 gram)
  • 1 1/2 cup Gezeefde suikerbakkerspoeder (165 gram)
  • 1 1/2 el Melk
  • Amandel essence

Decoratie

  • Amandelen

Hoe maak je Amandelmelk cupcakes met amandelspijs vulling?

  • Amandelspijs maken

    1. Hak de amandelen en suiker samen in de keukenmachine tot het de juiste consistentie heeft.

      De spijs moet niet te fijn worden.

      Klop in de kom het ei met de vork los, schenk de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en het losgeklopte ei door het amandel-suikermengsel en maal het mengsel opnieuw.

      Rol het spijs in het huishoudfolie en wikkel het strak in.Bewaar de spijs in een afgesloten bak tot gebruik op een koele en donkere plek.

       
  • Amandelmelk cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.

      Vul de holtes van het muffinblik met papieren bakvormpjes.

      Verdeel het amandelspijs in 12 gelijke stukken en draai van elk stukje een klein balletje.

      Leg de 12 balletjes op een bordje en bedek deze met huishoudfolie om uitdroging te voorkomen.

      Zeef de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in de ene mengkom.

      Schenk in de andere kom alle natte ingrediënten bij elkaar.

      Klop op een gemiddelde snelheid in de middelste kom de boter tot een romige massa.

      Voeg vervolgens al mixend de 100 gram suiker toe aan de romige boter.

      Voeg daarna afwisselend de droge en vloeibare ingrediënten bij de botermassa, stop met mixen zodra de laatste meelsliert verdwenen is.

      Doe de eiwitten in een grote vetvrije schaal met een paar druppels citroensap en klop op een gemiddelde snelheid tot er zachte pieken ontstaan, verhoog de snelheid van d emixer en blijv het eiwit stijf kloppen.

      Voeg vervolgens al mixend de 30 gram suiker toe en blijf kloppen totdat het eiwit helemaal stijf is.
      Schep nu met de spatel beetje bij beetje het opgeklopte eiwit door het beslag.

      Roer het beslag goed door tot het een luchtige en gladde massa is.

      Vul de kuipjes van het muffinblik voor de helft met het beslag en bak de halve cupcakes voor 5 minuten.

      Haal het muffinblik uit de oven en plaats op elke halve cupcake een spijsballetje.

      Vul de vakjes van het muffinblik nu met het restant van het beslag tot een kwart onder de rand.

      Bak de cupcakes nu gaar in 15 tot 20 minuten.

      Laat de cupcakes de eerst tien minuten in het muffinblik, maar buiten de oven afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Amandelglazuur maaken

    1. Bereidt het amandel glazuur op dezelfde manier als het recept uit Grootmoeders tijd voor vanille glazuur alleen vervang de vanille smaakstof voor amandel extract.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Bekleed de koekjesbakplaat met het bakpapier.

      Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur en rooster de amandelen.

      Blijf goed roeren om aanbranden te voorkomen.

      Rooster ze tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna op de beklede koekjesbakplaat afkoelen.

      Daarna kun je ze met een groot scherp mes fijn hakken.
      terwijl de amandelen liggen af te koelen kun je de cupcakes met behulp van de hoek spatula voorzien van een mooie gladde laag amandel glazuur, en als finishing touch strooi je over elke cupcake wat geroosterde en gehakte amandelen.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: , ,

Bron/Foto: Onbekend

Geef een reactie