Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Amandel Cupcake

Amandel Cupcake

Bijgewerkt op

Verrukkelijke amandel cupcakes met een twist vanille!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

20 minuten

90 minuten

24

Verrukkelijke amandel cupcakes met een twist vanille!

Wat heb je nodig om Amandel Cupcake te maken?

Ingrediënten

  • 3/4 cup Zachte boter (180 gram)
  • 1 1/2 cup Kristalsuiker (300 gram)
  • 2 Eieren
  • 1 1/2 tl Amandel extract
  • Vanille smaakstof
  • 2 1/2 tl Bakpoeder
  • 1/4 tl Zout
  • 2 1/2 cup Cakebloem (310 gram)
  • 1 1/4 cup Melk (310 ml)

Hoe maak je Amandel Cupcake?

  • Cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 175*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje

       
    2. Mix op de laagste stand de boter tot een gladde en romige massa.

       
    3. Voeg de suiker toe en blijf mixen totdat de suiker volledig is vermengd met de boter.

       
    4. Voeg al mixend de eieren toe en blijven mixen tot de massa helemaal glad is.

       
    5. Zeef het bloem en zout door elkaar in de andere beslagkom.

       
    6. Schep nu het bloem-mengsel al mixend door de botermassa en voeg daarna de extracten en de melk toe aan het beslag.

       
    7. Mix het beslag nog 2 minuten op een gemiddelde snelheid en vul daarna de cupcakevormpjes tot 2/3 met beslag.

       
    8. Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten, laat de cupcakes de eerste 10 minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Cupcakes decoreren met poedersuiker

    1. Vul de poedersuikerstrooier met wat suikerbakkerspoeder.

       
    2. Leg het stencil op de afgekoelde cupcake en strooi wat poedersuiker op het stencil.

       
    3. Trek vervolgens het stencil voorzichtig weg en je heb heel eenvoudig prachtig versierde cupcakes!

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

Geef een reactie